Alıntı:
ulubatlihasan Nickli Üyeden Alıntı
Hepsini okuyacak vaktim yok lakin anladığım kadarıyla şafi mezhebine uyuyorsun. Şimdi hem mezhebe bağlısın ? Hemde mezhepler fitne çıkarıyor diyorsun. İnsanların vesvesesini arttırıyor diyorsun ? Cidden anlamadım gitti, vahhabi misin ? Şafi misin ? Sen tam olarak neye uyuyorsun ? Bunu sormamın sebebi hangisine uyuyorsan mesajlarını ona göre dikkate almalıyız, çünkü abdestsiz Kuran okunmaz tabi vahabiler ne der bu konuda bilmiyorum. Şimdi soru bu şafi mi vahabi mi ?
Şimdiden belirteyim mezhebler fitne çıkartıyor insanların vesvesesini arttırıyor dediğin mesajın linkidir, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Fıkıh konularına hakim değilim şimdilik ayet hadis öğreniyorum . o kadar bunlarla yol alınırı mezheb imamlarına tabi olmak zorunda degilim Muhammedin sav min dinine ve onun yoluna talibim herşeyi öğrenince kendi hükümlerimi kendime uygularım çocuklarıma uygularım şafiyim fakat ibadet konusunda artık hadislerden örnek alıyorum peygamber namazı nasıl kılardı hadiakerden öğrenip uyguluyorum. .
Abdest husuusjndada kaza namazları konusundada vehhabilik selefilik nasıldır tam olarak hiç araştırmadım yolum peygamber yoludur . hadislerdeki hükümlerde gayet açık herangi bi mezhebe tabi olmadan. peygamberin yolundan ilerliyorum
Bu nu neden bu kadar dert ediyorsum niye kendini yaralıyorsun benim görüşüm bana
Ben peygamber yoluna tabi olunca kafirmi oluyorum anlamadım gerçekten
Ali imranda diyor ki ilminde derinleşenler Allah a inandık derler .
Sizinle görüşümüz bir olmakzorunda değil ben alime uymasam dinden çıkmam peygambere uymasam dinden çıkarım .
Bu nett ben imam şafi ve nice alimide tanımam arkadaş peygamber ölünce müslümanlar birbirini öldürdü .
Hadisleerde herkonu hakkında bilgi var keza ayetlerde öyle
Kuran ve hadisler bana yeter yol gösterici olarak benim için üzülmeyin kendinizide yormayın.