Alıntı:
Mikail23 Nickli Üyeden Alıntı
Bir kimse imam Sâfi'ye o da insan bende insanim derse, bu söz ile ne kadar cahil oldugunu aslinda ikrar etmis olur. Müctehid olmak için sartlar nelerdir arastirmak gerek.
Peygambere uymak vacib olduğuna göre, o da, (Âlimlere uyun!) buyurduğuna göre, niye bu vacibe uymuyor? Allahü teâlâ da aynı şeyi bildiriyor; (Bilmiyorsanız âlimlere sorun!) buyuruyor. Demek ki âlimlere uymak vacibdir.
Bir mezhebi taklid eden aslinda peygamberin tavsiyesi üzere hareket etmistir. Günümüzde Müslümanların büyük bir kısmı mezhep taklidinin mahiyetini bilmemektedir.
Mezhep taklidinden kaçanlar tefrit ehlidir. Telfîk yapanlar, yani her mezhebin kolay tarafını toplayanlar ifrat ehlidir. Bunların her ikisi de çok yanlıştır.
Allahü teâlâ dileseydi, Kur’an-ı kerimde ve hadis-i şeriflerde, her şey açıkça bildirilirdi. Böylece mezhepler hâsıl olmazdı. Kıyamete kadar, dünyanın her yerinde, her iklim ve şartta, Müslüman için tek bir nizam olurdu. Müslümanların hâlleri, yaşamaları güç olurdu.
Mezheplerin kurulmasini önce Allah dilemis bunuda peygamberin araciligi ile saglamistir. O nun (sav) yasantisina bakan bunu anlar.
O halde akli olan amelde 4 hak mezhebden birini taklid eder.
|
Bilmiyorsanız alimlere sorunuz .
Bende islami konuları inceliyorum fakat hükümleride kendi hayatıma uyarlıyorum . Allah kuranda ne diyorsa onu uyguluyorum ekstra ayetlerde ve hadislerde durumuma göre hüküm bulamıyorsam dinime göre kendi hükmümü kendim belirleyebiliyorum benim yaşamım. Araştırıp öğreniyorum. Bilgisi olmayanşar mezhebe tabi olup yaşamını dewam ettirir hadisleri bilen ayetleri bilende ayet ve hadislere uyar .
Peygambere tabi olmak daha mantıkşı mezhep imamlarıda Allah a kavuşmuş resulümüzde O halde imam yerine direk s.a.v me tabiyim şüpesiz onlarda resulun izinden gitmişlerdir ben alim e değil sünnete göre hayatımı sürdürüyorum hadislerde peygamber hangi namazı nasıl kılmış aynen öyle yapıyorum evet imam şafide insan bende insanım din konusunda ben ayetten hadisten ne anlamışsam onu uygularım keza onlarda aynısını yapmış yüce Olan Yanlızca Allah tır Alime ilim ihsan edende Allah tır yani bende araştırıp öğreniyorum Aramızdaki tek üstünlük belki o benden daha takvalıdır onun ecri ona Ahir zaman iartlar daha zor benim takvamın belki ecri daha fazladır yanlızca bunuAllah bilir
Ben Alimlere önem deger veririm ama övmem övgüye layık olan Allah tır .
Allah varken hiçkimseyi şahsım adına övmem Rızkı veren Allah tır ilim rızkını hangi kula verirse vversin övgüye layık oşan odur .
Kitap ehli olmaya çalışıyprum imam şafide kitap ehliydi hadis araştırmacısı fıkıh uzmanı
Yani kendileri hüküm çıkarıyor hüküm çılaracak mertebede degilim. Ben ayet ve hadisleri araştırıyorum ömrüm yeterse fkkıh en son ımam görüşlerini araştıracağım
Ben kuran ve hadis öğreniyorum sadece
Alimlik iddasında bulunmadım keza o yoldayım
Çalısıyorum .
Hiç kimseyi küçümsemiyorum .
Ve imam şafide insan bende ondada akıl var bendede ?
Kuranda Allah alimleri degil. Takvalıları övüyor
Üstünlük takvadadır diyor .
Peygamber den sonra çıktı mezhebler
Şariyat bellidir hükümler zaten peygamberimiz ve diğer peygamberler tarafındanda belirlenmiş
Mezhepler sadece düzgün ibadet konusunda hükümler vermiş tabiki hadisler doğrultusunda
Bir kişi hadisleri kitabı bilirse Alimin izinden gitmesine gerek yok zaten peygamberin izinden gidiyordur .
Bilmiyorsanız alimlere gidin
Biliyorsanız gitmeye gerek yok !
Alimlere gıpta edilir imrenilir bende imreniyorum
O kadar yüceltmiyorum Yanlızca Allahı yüceltirim övgüye layık olan odur ve onun resulleridir .