Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
3 4 kitap ilmihal okumuştum şuan hatırımda değil fakat yazanın çogusu ayet açıklamaları hadis açıklaöaları ve genel olarak zaten hadislerde ayetlerde çok açık apaçık keza Allah diyorki biz kuranı anlayasınız die açıkladık
Ve başka bi ayettede bunlar kuranın apaçık ayetleridir diyor
Ve başka bi ayettede biz ayetleri işte böyle açıklarız diyor vs vs vs
Senin bu tezine dayanaraktan şöyle yola çıkmak lazım bi alime talip ol o nerderse o. Bu nekadar mantıklı ben şafi öezhebindenim imam şafi peygamberimiz sav öldükten 100 yıl sonra doğmuş
Oda hadisleri araştırmış amel etmiş ve şafi mezhebini kurmuş .
Bu devirde kuranı tefekkür eden amel eden hadisler doğrultusunda sünnetlere uyan herkes alimdir .
Ümmeti muhammed peygamberin yolundan gitmek ile mesuldür kuran ile amel etmekle zorunludur .
Aklı olan kuran okur tefekkür eder amel eder sünnet ile de yol alır .
Herhangi bi alime talip olmasa kafir olmuyor keza imam şafinin bi sözü var eger benim koydugum hüküm veya kural hadis ile çakışıyorsa alın bu hükmü duvaramı duvurundu böyle bi sözdü
Ben meraklı bi müslümanım ömrümün ya sonundayım yada 3 te birinde Önce ayetleri tefekkür ederim sonra hadisleri sonra yasakşara uyarım sonrada sünnetlere uyar öyle ibadetimi yaparım . ömrümün sonunda. Merakı dan ötürü belki alimlik mertebesine ulaşırım dosta dost olarak huzura varmak tek derdim .
Alim görüşierine bakarım tabiki fakat hadisle amel ederim ilmihali yazan lar kendi görüşünü ie hadisi anlatıyor. Ne nasl olur vs vs ben merakımdan ötürü kuranı insilerden yardım almadan öğrendim. Şüpesiz ki hiç görmediğin ayetleri ve hadisleri kalbe ilham eden Allah yanlışa götürmez hidayet haktır düşünene sorgulamayıp teslim olana Allah ın hidayeti haktır ve nahl suresinde diyorki. Seytanın Allah atevekkül eden kulların üzerinde hükmü yoktur .
Bi adam gibi Kitap ehliyim tüm alimleri sorgularım kafasında değilim .
Tüm alim görüşleri değerlidir benimde aklım var bende onlar gibi araştırıp öğrenirim diyorum .
Oturduğum yerden sabah namaz kıl öğlen kıl .... Vs değil emek verip o alimle aynı görüşe geleyim Onun yazdıklarını okumadan bende emek vereyim öyle öğreneyim diyorum huşu bana böyle geliyor .
Boş işlerle uğraşıp yat kalk ibadet et islerin arasına namaz sıkıştır değil kuran la yat kuranla kalk gün boyu hadis düşün ayet düşün bunların arasına dünyalık işleri sıkıştır . benim doğrularım bu doğrulara 2 türlü ulaşırsın alimleri takip edersin o doğruları bilirsin ama anlamazsın alim gibi kafa yoraremek verirsin ama o doğruya ulaşırsın. Çok iyi anlarsın huşu ile ibadet edersin .
Emeğini zayi edermi Allah etmez emek vermesen çalışmasan keyif vermez hiçbişey yanlışmıyım doğrumuyum bu beni ilgilendirir ben emin adımlarla dosta yürüyorum Allah cc hepimizin ayagini sabit kılsın .
Kalplerimizi eğdirmesin vesselam
|
Bir kimse imam Sâfi'ye o da insan bende insanim derse, bu söz ile ne kadar cahil oldugunu aslinda ikrar etmis olur. Müctehid olmak için sartlar nelerdir arastirmak gerek.
Peygambere uymak vacib olduğuna göre, o da, (Âlimlere uyun!) buyurduğuna göre, niye bu vacibe uymuyor? Allahü teâlâ da aynı şeyi bildiriyor; (Bilmiyorsanız âlimlere sorun!) buyuruyor. Demek ki âlimlere uymak vacibdir.
Bir mezhebi taklid eden aslinda peygamberin tavsiyesi üzere hareket etmistir. Günümüzde Müslümanların büyük bir kısmı mezhep taklidinin mahiyetini bilmemektedir.
Mezhep taklidinden kaçanlar tefrit ehlidir. Telfîk yapanlar, yani her mezhebin kolay tarafını toplayanlar ifrat ehlidir. Bunların her ikisi de çok yanlıştır.
Allahü teâlâ dileseydi, Kur’an-ı kerimde ve hadis-i şeriflerde, her şey açıkça bildirilirdi. Böylece mezhepler hâsıl olmazdı. Kıyamete kadar, dünyanın her yerinde, her iklim ve şartta, Müslüman için tek bir nizam olurdu. Müslümanların hâlleri, yaşamaları güç olurdu.
Mezheplerin kurulmasini önce Allah dilemis bunuda peygamberin araciligi ile saglamistir. O nun (sav) yasantisina bakan bunu anlar.
O halde akli olan amelde 4 hak mezhebden birini taklid eder.