Alıntı:
Mikail23 Nickli Üyeden Alıntı
La tahzen, bazi eksiklerin var. Bir kere sahabe gitsin demissin bu resulullahi kizdirir. Eksiklerini ehli sünnet akidesinden alarak tamamla, kendi mantigina aldanma, kuran ve sünneti kirpmadan tümüyle kucakla. Peygamberin varisleri olan ehli sünnet alimlerine saygi göster.
Bir kimse bilerek bir vakti kilmazsa kafir olmaz. Tembellikten kilmamistir dolayisiyla günahkar olur. Ama namaza inanmayan ve kilmayan elbette kafir olur. Bu kisi ne zaman iman etti ise o vakti esas alarak kazalarini hesaplar ve kilar. Tembellikle kilmayana kaza lazim gelir, iman etmedigi için kilmayana kaza gerekmez.
Bazi alevilerin dedigi gibi: Namaz olmadan da cennete girilir diyen kisiye kaza lazim gelmez. Iman lazim gelir.
Hz Ebubekir ve hz Ömeri sevmeyene kaza gerekmez..
Hz Ebubekirin sahabeligini kabul etmeyene kaza gerekmez..
Hz Aise annemizi sevmeyene kaza gerekmez..
Kisaca, kuran'a iman etmeyene kaza gerekmez..
|
Sadece müslüman olduğunu bilip şehadet getirmeyen bi çok kişi cennete gider öyleyse ...
Vel hasıl kuranda biçok yerde cehene: ehlinden bahsediyor söyledikleri ilk şey biz namaz kılanlardan değildik yoksulu doyurmazdık vs
Başka bi ayette ise Allah cc diyorki beni anmak için namaz kıl. Enbiyamıydı pek hatırlamıyorum
Ve secde ve çogu ayette de diyorki dünyada bizi unuttuğunuzdan ötürü bizde sizi unuttuk
Süpesiz Allah ı anmak için namaz kılmak lazım
Allahı anmayanı Allah ta anmaz Allahı unutanı Allahta unutur ! Kuran böyle diyor hadislerde böyle diyor hiç kılmamak kafirlik ise
Kılıp terkedende fasıklık alimler öyle demiş. Hadislerde belli kimsenin nefsini rahatlatmaya çalışmayın
Namaz kılan Allah ı anar prygambere salavat yollar
Hiç namaz kılmayan yüz çevirir .
Kılıp bırakanda yüz çevirmiş olur
. Öyle ya, mümin olan, hiç fâsık gibi olur mu?Bunlar asla bir olmazlar. [45,21; 38,28; 59,20]
19. İman edip, güzel ve makbul işler işleyenlere, yaptıklarına karşılık konukluk olarak Me'va cennetleri vardır.
20. Yoldan çıkmış fâsıkların ise barınakları cehennemdir. Her ne zaman oradan çıkmak isteseler yine oraya itilirler.Onlara: "Cehennem azabını yalan sayıyordunuz. Tadın da görün bakalım!" denir. [22,22
Şimdi ayet apaçık bellidir .
Yolda iken yoldan çıkmışlar
namaz kılarken namazı bırakmışlar
Yoldan çıktıkları müddet fasıklıktır. Müminler unutur veya uykuda kaşırlarsa kaza ile telafi eder Borcu iade eder ama vakit namazını aynı gün içerisinde veya 2 3 gün önce bi namaz unuttu hatırladı kalkıp kılay hadis aynen böyledir.
Fasıklar bile isteye terketti O müddette tevbe etmesi lazım tevbe ile dönüş yapar .
Namazına özen gösterir
Kimsenin nefsine hizmet etmeyin .
Tevbeyi Kabul eden beşer degil Allah tır . vallahu tevveburrahim
Namazı tembellikten bırakıp amman sonra kazasız kılacam diyende belki münafıklıktır bunların namazdan nasibi yoktur . belki kılsalarda birdir kılmasalarda
Kalbin özünü bilende Allah tır
Ayet belli hadis belli
Nefsinize hizmet etmeyin
Ben nerde sahabe gitsin demişim ? Nereye gitsin
Hadislerde ayetlerde apaçık belli
Kuran da belli hadisleri bilen amel eder nasıl namaz kılacagınıda nasıl davranacagınıda bilir ekstra bi alimin izinden gitmek lazım degildir
Resulullahın izinden gider ben alim araştırmıyprum hadis ve ayet araştırıyorum okuyorum benim aklım bana yetiyor
Hadislerden sünneti Ayetlerdense öğüdü alıyorum .
İlim kaynaği kurandır resullullahı örnek almaktır
Sahabide alimlerde onu örnek almış ben kalkıp sahabiyi alemleri neden örnek alımki resulluhı örnek alırım aracıya gerek yok .
Eksiklerim çok tefekkür etmediğim ve okumadığım biçok hadis var
Ama bildilerimde çok . bildiklerimi paylaşıyorum hernefse iyi gelmesede doğrular bunlar keza kuranda yazan hiçbişey hiçbi nefse hoş gelmez çünkü emir ve yasaklar nefse sınırlar koyar vesselam