Alıntı:
Barani Nickli Üyeden Alıntı
Hocam dün bir gönderide vefat ettiği haberi geçmişti.
O daveti biliyor iseniz 3 günde icabet oluyor ise teyit edilebilir o halde. Ebu Yusuf vefat edip yerine evlatlarından biri geçmiş demişlerdi
|
Bilmiyorum dostum, efat etmiş olaiblir. doğruluğunu teyid etmek lazım. Ancak enim bildiğim 3 günlük ibadetin özel bir sebebi var. sırf bunu sormak için uygulanabilirmi bilmiyorum. Ancak şu kadarını söyliyim geçmiş zaman yaklaşık 30 yıl önce ilahiyat fakültesinde okuyan bir arkadaşın abisinin yaptığını duymuştum benzer bir ibadeti. farklı bir şeydi ama oda hadim çağrıyordu ve yaptığı ibadet in amacı önemli burada. işin ilginç tarafı o kişiye izin veilmemiş. ibadeti bitirmesine az kala son gün gelen bir kşi " sana izin yok" " bırak yapma " demiş. oda sen kimsin ne karışıyorsun diyip diklenince. tokadı yapıştırmış. arkadaşım bunu o zaman bana yaklaşık 10 yıl önceki olay olarak anlatmıştı. yani toplamda 40 senesi var hemen hemen. tokadı atan izin verilmeyişinin sebebini söylemiş kendisine bir daha yapmaması konusunda uyarmış. kendisinin " azrail " aleyhisselam olduğunu söylemiş. o ardakaşın anlattığı ibadetide buldum ama bende ki bu iki ibadetin belli bir nedeni amacı olduğundan sakıncaları var. yapmayı düşünmem sırf bunu sormak içinde olsa. tokadı yiyen öle her babayiğidin karşısına dikilmeye cesaret edemeyeceği yapı, cüssede görünüşü geçtüm zaten jandarma komando subayı adam. onu bile 15 - 20 gün yatıran tokat normal biirne ne yapar. dşkkat etmek lazım. yapılan ibadetin aamcı ,sebebi, niyeti, sonuçları çok önemlidir.
yukarıda konuda arkadaşlar paylaşmış hadim çağırma ile ilgili bazı bilgileri. çok da yararlı olmuş. uğraş isteyen bir iş. gelenin kim olduğunu bilmek emin lmak şart. sakıncaları anlatılmış yukarda. o yüzden en ayzımda belirli saviyeye gelmemiş olanların yapmasını tavsiye etmedim. el alarak bir müürşide bağlanarak icazet yoluyla yapılabilir elbet. ama herşeye ragmen dikkat etmek lazım. Kesin kes havaas ilminin kullanıldğından amacın niyetin allah yolunda helal lan hak olan niyetler güdüldüğünden nefse uyulmadığından emin olmak lazım. zira özetle yukarda anlatığım tokadı yiyen kişi aslen nefsinin gelecekte sebeb olacağı sebeblerden ötürü izin verilmediğinden yapamamış istediğini.