Alıntı:
Ahsennur Nickli Üyeden Alıntı
Selamunaleykum değerli din kardeşlerim.. Uzun süredir biraz izole ilimle meşgul oluyorum en çok ta tevbe ve geçmişle hesaplaşma oluyor ama hamd olsun tevbeye ve ümide sevk ediyor çoğu zaman.. Benim çevrem aile efradimda ilimli, imanlı iyi yetişmiş çok fazla sahis var. Ben biraz aralarına geç katıldım onlarlada aramda fark var. Velhasıli kelam, virdlerim var, okuduğum kitaplar var..virdleri arttırdım tevbe ile ve sanki kendimi gördüğüm yer ile aslında olduğum beni bana gösteriyor gibi bir nevi uyanıklık.. Bu çok güzel müşevveş halim haddim, hududumu ve kanaate sebebi oluyor lakin iki gündür sabah namazında sonra celcelutiye okuyorum hep okurum da her gün değil ilk kez iki gün üst üste okudum sonrası çok zor oldu.. (KORUNMA DUASINI OKUDUM) Sanki o dediğim uyanıklık halı ile birlikte sandığımdan da çok ama çok gunahkar ve kötü bir kul olduğumun hissi verdi. Ama dayanilmasi zor bir haldı epey ağlattı. Ama bu vesvese gibi değildi sanki gerçekti. Hani biraz acziyet, fakriyet makamindan daha muzir bir haldeyim ve hickimseye yetişemeyeceğim gibi bir ağır hissi içindeyim.. Sonra bunu zaman zaman yaparım hakikaten faydasını gördüm tefeul çektim kuran mealinden. Çıkan ayet isra 84.ayetti
Herkes mesrebine göre Amel eder. Biz kimin doğru yolda olduğunu biliriz yakın manaya gelen ayet ile tam kötü hissettim.. Tefsirine baktim bana iyi birsey demedi.. Evet bu hal nedir hak mıdır batıl mıdır? Teselli etmeden bana hakikat nedir yardımcı olurmusunuz?
|
Bence bu hale sevinmelisin günahın nedeniyle alamışsın bende bakara suresinde günahlarımı hatırlayıp yerle bir oluyorum.
Celcelutiyeyi okuma belli ki günahların yüzünden okumanı istemiyorlar...