Alıntı:
AK-KURT Nickli Üyeden Alıntı
2 ama ben sen gibi benim nezdimde caizdir demiyorum sen ilmin olmadığı halde ayete mana veriyorsun
3 ben değil sen ayet ve hadis psaylaşan benim
4 çelişen ben olsaydım ücretle iş yapmıycam diyip ücretle iş yapılır tezini ben savunurdum
5 ücretle iş yapan yanlış yapar ayet ve hadisle ispadladım
6 ben sana kamili murşid görmedim demedim yakınında olmasa bile kitsaplardan vasfını çğrenirsin dedim
7 bu sözünde
/ kamili mürşid bunları yapınca sen şarlatan mısın diyiceksin acaba bulurasn haber eti isim vermedende bu kardeşleri o allah dostu gelsin şifa landırsın sitede musallatlı kaynıyor nede olsa... bekliyenlerdenim haberin ola /
8 görüştüğün alimler sen gibiyse onlarda alim değildir
9 ve kendimde en başından beri almıyorum dedim çünkü okuduğum ayetlerde ve araştırmalarda bunun daha faziletli olduğuna inandım yazmışsın madem almıyor almamak daha faziletli nye hala haksızlığında ısrar ediyorsun niye ücret alınır diyorsun almamak daha faziletli ise bu çelişki değil mi
ben dedim diye katılmıyorsun sende biliyorsun doğru söylediğmi ateist kafası işte hep inkar hep inkar
10 tasavvufa dil uzatmadım senin icazetli dediğin kişiler parayla iş yapıyorsa onlarında şeyhi şeytandır !
sen şeriatı bilmiyorsun tarikatı nerden bileceksin ayetle hadisle isoat ettim diyorsun hani nerde ayet hadis ben ehli sünnete tersmiyim hadislere inkar etmedim uydurma hadislere inkar ettim anlamıyon mu bilerek mi anlamazlıktan geliyorsun
11 sırlar ifşa edilmez diyorum benim lafımı alıp bana geri söylüyorsun sana keramet mi göstericem
12 benim kurana sünnete tasavvufa ters düşen hangi sözüm varmış söyle bakalım boş atıp dolu tutturmaya çalışıyorsunda yemezler yalnız sen giderken ben dönüyordum
13 ee büyücü medyum cindar varsa bu senin parayla iş yapmanı caiz mi kılıyor
14 değil 10 tl 1 kuruş bile alsa caiz değildirr ee madem benim söylediğime katılıyon niye iddalara katılmıyorum diyorsun sürekli çelişiyorsun
bak burda ücret alınır diyen sensin ücret alınır diye uydurma hadis atan sensin hadisi biat edin diye alakasız hadis ile ayet ile bağ kurmaya çalışan sensin bakara 41 ve yasin 21 de açıkca bekirtilmesine rağmen hala ücret alınır diyen yine sensin üstelik bunları sen değil de ben söylemişim gibi algı yaratmaya çalışan yine sensin aslına bakarsan beni alkadar etmez ister al ister alma ama ücret alınır diye milleti tefrikaya düşürme
sana tavsiyem sen hakiki tarikat peşinde koşma sen önce kuranı baştan sonra bir oku sonra sahih hadis kitaplarını oku önce şeriat sonra tarikat sen yolun en başındasın haberin olsun
|
2 zaten bence ,şahsi fikrimdir ,benim nezdime benim bakıç açıma göre diyemezmiyim sen idadanı savunuyorsun tüm islam alimleri itifakda bulunmadığı bir konu olduğunu ikimizde gördük...
3 bu dediğini anlamadım bende 1 ayet ve 2 3 hadis paylaştım bakış açımı destekelyen...
4 hayır çelişme değil saygı duymadır bu herkes aynı yoldan gitmek zorunda diye birşey yok ben boyle başladım boyle ilerliyorum bu yolda sence oyleyse diyicek birşeyim yok
5 tamam ücretli iş yapan sana göre yanlış yapar
6 bende tasafuc kitaplarında gördüklerimle hadislerden ayetle yola çıkarak tariaktları inceleyrek bu kişilerle görüştüm dedim
8 tamam sen alim olarak görme
9 sünnetler farz değildir kişi dilediğince hareket eder saygı duyuması gerekn bir konu
-bu haksızlığımı değil saygı duyabildiğimi gösterir benden yola çıakrak doğruluğunu kanıtlayamazsın bu hakikatı belki temsil eder etmez yanlıi bir yoldan akıl yurutuyorsun
-kimisi suyu oturraak içer sünnete uyar sevabı fazla alır
-kimisi ayakta içer
ayakta içene oturarak içmememyi dayatmakda sapkınlıkdır uyarmkda sakınca yok ama fikri zoraki dayatmak saçmalık
-ve şoyle birşey daha var ben dedim diye daha faziletli olucağının bir kanıtı yok fazileti sevapı verende allahtır kalpelerin içinde ne niyetle ne yapılır o hakkıyla bilendir belki bu nu yapanlara çok daha fazla hanelrine sevap yazılıp fazileti ikram ediyor nede olsa allah değilim ben araştırdığım akdarıyla büyle bir iddia yürütüm ...
-sen dedin diye katılmıyor inad ediyor diyorsunda sende mi sıkıntı bendemi? senden oncede para yasi n21 bakra 41 in tartışması OLDU bende başka kiilerde bu tartışmayı izah yaptı
sitede 2 3 ayda bir gelen kişilerdensin zaten sitede uzun süre takılıyorsan gayet net bilmeliydiin benim başkalarıylada bu ve benzeri konuları tartışdığımıda işte anlamıyorsun
sen dedin diye değil ben o ayeti bu siteye girmeden ocne dahi biliyordum tefsirinede baktım tarikatlarda imam hatıpte ve bazı hocalarlada görüştüm fdediğim gibi ben kendim araştırmalarımca bunu boyle yorumladım amel ediyorum sen dedin diye inat etmiyorum düşüncen des orun yoksa artık anlamışsındır
ateistlere kaç kere tartışdın acaba
mm
ben desitler ateistler hrsitiyan yahudi vb birçok dine inana inanmayanla sohbetde bulundumda senin gibi saygısızca dalga geçerek hareket eden az gördüm...
10 tasaffuv ehlinden bir habersin diyorum bu yorumuna
yukarda kaynaklarıyla beraber duruyor nasıl yorumladığımda duruyor
senin reddiyelerini ben doğruluğunu görmüyorum aynmı şeyi 5 kez daha soyleyince tekrar edince istediğin olmuyor anlaşamıyoruz
şeraitı en iyi sen biliyorsun aynen
aynen tarikat sen daha iyi bilirsin
11yoo sırın mı var seyri sülükdenmi geçtin alim misin o zaman burdaki dertlilere el uzat allahın izniyle ücretsiz bir şekilde dertlerini gider
işine gelmez sır vardır soylenmez diyorsun
alim değilm diyorsun
mürşidi kamil bulmak asıl mesele diyorsu
tarikatla git diyorsun
ama hiçbirinı yapmamışsın diye düşünüyorum yada becerememişsin gibi geliyor bana
12-kaçınca kez bunu cevapalycam gına geldi yukarı çık oku aynı şeyi kaçıncı kez sordu nkaçıncı kez cevap verdim dersin ki hayır abi ben ters düşmüyorum hal aneyim ters düşmüyor göster diyor ya unutkanlık mı var anlamadım ben
13 piyasa kafirlere kalıcağına
işin ehli
islamli kaideleri
şeriatı bilen alimlerin ve öğrencilerinin olması daha hayırlı ve iyidir derim ben zaten caizmi kılıyor saçam bir soru ben caiz olduğunu kendimce birçok kez açıkladım bu argüman caiz olmasına sadec sebep kılmıyor onceki açıklamalarım caizliğini ortaya koyuyuor
14 halen benim senin şekilde hareket etmemele senin gibi düşünmememi bana soruyorsun kaç kere senle aynı şeyin aynı cevabını vericez bir adım ote ye gidilmez seninle
yine cevaplıyayım ksıa olduğu için cevap
bu yorumdaki 9 ncu mesajıma bir mesajda bile aynı şeyi kaçıncı kez cevapladığım halde soruyor yarabbi ya sabr
-"bak burda ücret alınır diyen sensin " evet alabilir diyen benim evet ben evet ben anladın umarım?
-"ücret alınır diye uydurma hadis atan"yine hayır ben udurma değil sağlam hadisler attım onuda destekleyen ayet attım
senin iddian benim iddiamdaki ayete ters düşüyorsa bu hadis gerçek değildir hayır oyle birşey yo kkatılmıyorum bu dediğine sen ne fıkıh ne siyer islamdak izahiri ilimlerde alim olmuş birisi değilsin bir ayetle ve hadisle attığın idda nın aksini soyliyen aynı sahihlikde hadisler var ve ayet buda yoruma açık bir konu olduğunu gösterir bu yüzden katılmıyorum
"biat edin"alaklaı gayet sence alakasız ben boyle anladım yorumladım yine tekrar tekrar soyluyorum ama ilginç yazdıklarımı etiketliyorsun demek okumuşsun bir kısmını
bak 41 21 ayetlerde boyle demiş sen boyle diyorsun hayır ben onları diğer hadis ve ayetler ve diğer zahiri ilimledek iaraştırmalarım sonucunda bu boyle yorumlanmaz diyorum
tekrar
yoo bakara 41 ve 21 sen savunuyorsun artı bazı hadisler dahilinde ben bunu senin savunduğunu kabul ederim benimde sen diğer ayet ve hadislerle savunduğumu ve yorumlayıp bu para alma mevzusunu boyle bir şekilde baktığımı kabul etmiyorsun saygı duyarım zorla değil
hayır soylemeye devam ediceğim halen argümanların yetersiz ve beni ikna etmeye yetmedi ben bu konuda düşüncemde
"allah en iyisi bilitr" diyerekde senin ateist kafası dinden çıkarsın haram helal diyerek lafını dahi ciddiye senden oncekilerinde laflarını ciddiye alarak kelimei şehadet getirip tovbe ettim yazarakda sana da gösterdim lakin bu boyle yorumlanmaz ben bu savunmalarından tatmin olmadım
evet kardeşim kuranı baştan sorna okudum bir çok kez de günlük elmal ıhamdi yazırın ozelllikle meallerini okuyorum hatırlatman için minettarım hamd olsu nhem kuranı
hemde kutubi sitteyi günlük okuyorum tasafuv kitaplarıda arada okuyorum saolasınız sizin gibiler sitede eksik olmadığı için sürekli tartışıp sürekli tekrar ediyorum ayetlerin farklı meallerine bakıyorum ilmimi genişletiyorum allah razı olsun tazelemiş olduk imanımızda kuran daki meal biligilerimide hata tefsir bilgilerinide konuyla alakalı olanları yanii
-
sen anlamadınmı milletine hakkına girmiyelim ne demek ?
BEN birçok HADİSDE geçtiği üzere mümin kardeşlerimiin derdi varsa onları çözmek için araştırıyor yardım eli uzatıyoru msadece allah rızası için keyif için kibir için üstünlük için değil?
zaten konu yu sapıtığın için burda konuşarak evet konu susitimal edildi hata admine iletelimde bizim mesajların oloduğu kısımları silsin amacından sapmasın
mümin mümine nasihat vermesi kafire vermesinden daha hayırlıdır
ben senin benle hemfikirsin diye kin yad adüşmanlık beslemiyorum yardım etmeye çalıştığın içinteşşekür ediyorum ama alaya almanın sağlıksız bir hareket olduğunu yine soyluyorum boyle tebliğ adamı dinden uzaklaştırır haberin ola beni etkilemezde okuyan kişiler olur yada benim gibi riyle tartışırsan alaya alınan kişi ile yapılan tartışamda ara bulunmaz
kuranı mealini okumuşsan hatm etmişsen birçok kere adın gibi bilmen gerekn şey güzel sozle nasihat edin köt üsoz soylemeyini bilirdin
köt üsöz soyledin demiyorum lakin gülückler atarak alay aalarak konuşmanın emin olmadığın kişilerde ağır ithamlarda buunmanın ne kadar yanlış olduğunu soyluyorum
teşşekürler uyarıların için sanada selametle