Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
biz senle yukarda ne görüştük o kadar ben bir kismi hocanin insanlara bos vaaatler verip kandirmasi paralarini almasini yanlis buldugumu burda ortak fikirdeyiz dedim birkismi disinda kalanin da almasi sogru olduğunu hadislerle anlatim sen hadis yanlis sersin ilahiyet mezunu olsan ne olcak ayetlerde isaret varmis
ozaman kac rekat kilinir rukuda secddede ne okunur falan ayetlerle anlatsana bu dusunce ve akil bana uymuyor
ustelik ayet deki bey at in anlami biat dir ve resule iman eden inanan allaha inanmisdir
Andolsun Allah'ın Resûlünde sizin için -Allah'ı ve âhireti arzu eden ve Allah'ı çok anan kimseler için- (uyulacak) en güzel bir örnek vardır." (Ahzâb, 33/21)
hem o ayetin aciklamasini ben farkli sekilde yorumladim hadislerle düşüncemi destekledim sen ise aywtle hadis ters dusmes o hadis yalandir neresi yalanmis ben bakdim dogru kitapi yerinde kaynak sağlam neresi yanlış hangi sebepten yanlis senin fikrine uymadigi icinmi yanlis?
hayie ozetlemek gerekirse biz bu konuda hem fikiriz degiliz sen bildiğinle amel et bende kendi bildiğimle obur tarafda görürüz yanilan kimmiş
|
ister boş vaad olsun ister dolu vaat olsun yasin suresi 21. ayetine göre para alması caiz değil dyorum söyleğin hadiste uydurma para alanlar bunu bahane ederek caizleştiemeye çalışıyorlar bu iş meslek değildir para karşılı iş yapılmaz
Kuranda işaret var dedim
Al-i İmran Suresi, 43. ayet: "Meryem, Rabbine gönülden itaatte bulun, secde et ve rüku edenlerle birlikte rüku et.
Maide Suresi, 55. ayet: Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O'nun elçisi, rüku ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mü'minlerdir
Sebe Suresi, 46. ayet: De ki: "Size bir tek öğüt veriyorum: "Allah için ikişer ikişer ve teker teker kıyam etmeniz, sonra düşünmeniz. Sizin sahibiniz (veya arkadaşınız olan Peygamber)de hiçbir delilik yoktur. O, yalnızca sizi, şiddetli bir azabın öncesinde uyarandır."
Hac Suresi, 26. ayet:
Hani Biz İbrahim'e Evin (Kabe'nin) yerini belirtip hazırladığımız zaman (şöyle emretmiştik
"Bana hiçbir şeyi ortak koşma, tavaf edenler, kıyam edenler, rükua ve sücuda varanlar için Evimi tertemiz tut."
Şuara Suresi, 218. ayet:
O, kıyam ettiğin zaman seni görüyor.
A'RAF SURESİ 206. AYET Rabbinin katında bulunanlar bile O'na kulluk etmek hususunda kibre kapılmazlar, O'nu tesbih ederler ve yalnız O'na secde ederler.
RA'D SURESİ 15. AYETİ Göklerde ve yerde bulunanlar ve bunların gölgeleri sabah akşam, isteseler de istemeseler de Allah'a secde ederler.
İSRA SURESİ 107. AYET De ki: "Siz ona inanın veya inanmayın, şu bir gerçektir ki, bundan önce kendilerine ilim verilen kimselere (Hakk'ın kelâmı) okununca derhal yüzüstü secdeye kapanırlar.
işaretleri gördün mü ! ben baktım doğru demekle olmuyor sana uydurma birçok hadiste paylaştım ki ordan anlarsın uydurma hadislerin oldğunu ama hala diretiyorsun
ayetle sabit iken hala hadise bakman araştırman çok yanlış bir yerde ayet varsa hadise bakmazsın ayet kesindir
ayetleri satmayın buyuruyor Allah hala yok hadis varmış yok şu varmış bu varmış neyse sen yap bir musibet bin nasihattan iyidir derler bu dünyada yediğin hurmalar cehennemde nasıl tırmaladığını görürsün