Alıntı:
AK-KURT Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim ben sana hadislere inanma demedim ki uydurma birçok hadis var ve en güvenilir muhadislerin arasına da uydurma hadisler bilerek veya sehven katılmış dedim
Söylediğin hadislerde uydurma
Yine söylüyorum Allah rasûlulüne biat edin ayeti uydurma hadisler biat edin anlamı taşımaz önce ayete bakarsın sonra ayetle çelişmeyen hadislere bakarsın
Kuran'da namazın nasıl kılınacağı yazmaz ama işaretler vardır ruku edenlerle ruku edin secde edin kıyama durun gibi ayetler vardır
Aslında konu işlemlerden alınacak ücret idi madem ki bu konuda hem fikir olduğumuzu söyledin uzatmanın anlamı yok
Ücret alamayacaksan ücret alabilir uydurma hadisini bana söylemen ücret alınabilir temize çıkarmaz
Hiçbir peygamber evliya ücret almadı ayetle de sabit yasin 21 o yüzden sana tavsiyem muhkem ayetler varken konu tartışmaya kapalıdır
Ben ilahiyat mezunuyum kardeşim bu kadarı yeter heralde
|
biz senle yukarda ne görüştük o kadar ben bir kismi hocanin insanlara bos vaaatler verip kandirmasi paralarini almasini yanlis buldugumu burda ortak fikirdeyiz dedim birkismi disinda kalanin da almasi sogru olduğunu hadislerle anlatim sen hadis yanlis sersin ilahiyet mezunu olsan ne olcak ayetlerde isaret varmis
ozaman kac rekat kilinir rukuda secddede ne okunur falan ayetlerle anlatsana bu dusunce ve akil bana uymuyor
ustelik ayet deki bey at in anlami biat dir ve resule iman eden inanan allaha inanmisdir
Andolsun Allah'ın Resûlünde sizin için -Allah'ı ve âhireti arzu eden ve Allah'ı çok anan kimseler için- (uyulacak) en güzel bir örnek vardır." (Ahzâb, 33/21)
hem o ayetin aciklamasini ben farkli sekilde yorumladim hadislerle düşüncemi destekledim sen ise aywtle hadis ters dusmes o hadis yalandir neresi yalanmis ben bakdim dogru kitapi yerinde kaynak sağlam neresi yanlış hangi sebepten yanlis senin fikrine uymadigi icinmi yanlis?
hayie ozetlemek gerekirse biz bu konuda hem fikiriz degiliz sen bildiğinle amel et bende kendi bildiğimle obur tarafda görürüz yanilan kimmiş