Alıntı:
AK-KURT Nickli Üyeden Alıntı
Bak bunlar ilimde Râzî olduğunu söyledin hadisleri aslında uydurma olanlar bunları görde her hadise inanma kuran sözgeçinden geçir Kur'an'ı Kerime zıtsa anla ki uydurmadır
İçinizin irinle dolması şiirle dolmasından iyidir. [Buhari-Müslim-Ebu Davud-Tirmizi- İbn Mace-Darimi] Bkz.Kur’an-26/224-227
Yüz sene sonra yeryüzünde kimse kalmayacak. [5029-Müslim-Tirmizî-Buhari-Ebu Davud] Bkz. Kur’an-31/34 46/9
Peygamber hainlerin yakılmalarını emretti, sonra caydı. [1060-Buhârî-Ebu Dâvud-Tirmizî] Bkz.Kur’an-4/107
Kadında, atta ve evde uğursuzluk vardır. [1995-6617-İbn Mace-1995/1993 c.17 s.218 /6617], [Buhârî-Müslim-Ebû Davud-Tirmizî-Nesâî] Bk. Kur’an-27/47 7/131
İçki içmede beşinci kez ısrar edenleri öldürün. [1643-Ebû Dâvud-Tirmizî] Bkz.Kur’an-2/219 4/43 5/90
Kur’an okudukları halde traş olanları öldürün. [4816-Buhâri-Müslim-Muvatta-Nesâî-Ebu Dâvud] Bkz. Kur’an-4/93 5/32
Namazı terkedenler öldürülebilir. [2117-Ebû Dâvud] Bkz.Kur’an-19/59 4/93 5/32
Kadınların akılları kıt ve dindarlıkları eksiktir. [3307-Ebu Dâvud-Müslim-Buharî-İbnu Mâce] Bkz. Kur’an-39/18 4/1 49/11
Erkeğe karısını niçin dövdüğü sorulmaz. [3299-Ebu Dâvud] Bkz. Kur’an-33/58
Daha çokta anlaman kısa tutuyorum hadislerin ravilerini iyi oku
|
1- iddia"Yüz sene sonra yeryüzünde kimse kalmayacak. [5029-Müslim-Tirmizî-Buhari-Ebu Davud] Bkz. Kur’an-31/34 46/9"
1- cevapİçinde bulunduğunuz bu gece var ya; işte bundan tam yüz yıl sonra şu anda yeryüzünde mevcut olanlardan tek canlı kalmayacaktır.” (Buharî, İlim, 41; Mevakit, 40).
“Bugün doğmuş (canlı olan) hiçbir nefis yoktur ki, yüz sene sonra ölmemiş olsun.” (Müslim, Fezâilu’s-Sahabe 218; Tirmizî, Fiten 64)
Konuya açıklık getiren başka rivayetler de var.
Hz. Peygamber (asm), hayatının son günlerinde bir gece bize yatsı namazını kıldırdı ve selam verince şöyle buyurdu:
“Şu gecenizi görüyor musunuz? Bundan yüz sene sonra bugün şu toprağın üzerinde olanlardan hiç kimse hayatta kalmayacaktır.”
İbn Ömer diyor ki: İnsanlar yüz seneye dair bu hadisleri rivayet ederlerken, Rasûlullah (asm)’in bu sözü hakkında yanlış yorumlara düştüler. Halbuki Rasûlullah (asm) bu hadisinde bu geceden yüz sene sonra sahabe asrının sona ereceğini söylemek istemiştir.” (Ebu Davud, Melahim 18)
2-:İçinizin irinle dolması şiirle dolmasından iyidir. [Buhari-Müslim-Ebu Davud-Tirmizi- İbn Mace-Darimi] Bkz.Kur’an-26/224-227
2-cevap:El-Hudrî'den Müslim'in kaydettiği bir diğer rivayette şöyle denmiştir: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) yürümekte iken karşısına şiir inşad eden bir şâir çıktı. Efendimiz: "Şeytanı tutun!.." veya "Şeytanı yakalayın!.." diye emretti.
Hadisin Açıklaması:
1. Bu hadis şiir ezberlemeyi zemmetmektedir. Bunu karna irin dolmasıyla kıyaslamak suretiyle ifade etmektedir. Müslim'in bir rivayetinde bu hadisin vürud sebebi de zikredilir:
"Resûlullah'la birlikte Arc karyesinde yürürken, şiir inşad eden bir şâir karşımıza çıkmıştı. Aleyhissalâtu vesselâm:
"Şu şeytanı yakalayın -veya şu şeytanı tutun- kişinin karnına irin dolması kendisi için, şiir dolmasından hayırlıdır." buyurdu."
3iddia-4. Belirtilen kaynakta Peygamberimiz'in hainlerin yakılmasını emretmesi ve cayması diye bir rivayet yoktur.
Konuyla ilgili hadis şudur:
Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Münafıklara en ağır gelen namaz yatsı namazıyla sabah namazıdır. Eğer bu iki namazdaki hayrın ne olduğunu bilselerdi, emekleyerek de olsa onları kılmaya gelirlerdi.[Nefsimi kudret eliyle tutan Zât'a kasem olsun!] Ezan okutup namaza başlamayı, sonra halkın namazını kıldırması için yerime birini bırakmayı, sonra da beraberlerinde odun desteleri olan bir grup erkekle namaza gelmeyenlere gitmeyi ve evlerini üzerlerine yıkmayı düşündüm." [Buhârî, Ezân 29, Husûmât 5, Ahkâm 52; Müslim, Mesâcid 252, (651); Muvatta, Salâtu'l-Cemâ'a 3, (1, 129-130); Ebû Dâvud, Salât 47, (548, 549); Tirmizî, Salât 162, (217); Nesâî, İmâmet 49, (2, 107)].
aslında hepsine cevap verebilirimde
ben hadisin kaynağını veren güvenilir sitelerden alıyorum yani uydurma mı değilmi teyit edilmiş olan sorarım şimdi asıl soruyu
BENİM diğer savunma tezlerimde attığım hadislerin hangisi yanlış kaynağı yalan oyle bir rivayeti bulamadınmı?
buldun aradıysan sorguladıysan
buda demekdirki ben yanlış kaynakla amel etmemiş ashih kaynakla amel etmişim
evet gerçekten teşşekür ederim güzel bir hatırlatma yanına kaynak yazıp yalan hadislerde olabiliyor isimlere aldanmamak gerek lakin konumuz olan tartışmada iddialarımdaki kaynaklar sağlam buda konuda halen ihtilaf anlaşmazlık ve ara bulunmadı demek
ve sanırım bunları yazarakda elinde pek birşey kalmamış gibi
ben allahın biat edin resulun emrine
ve sahih sünnetlerde geçen hadisleri yorumlayarak seninle hem fikir değilim
hem fikir olduğum şeyler
-insanların paralarını boşaltan hak yiyen cinlerle boş vaatler verip kandıran
-sihir büyü yapan ki sihir ve büyüyü biliyor musun merak ettim nasıl olur ne sihir yada büyüdür anlayabilirmisin neyse
-hadislerin yanındaki kaynakla değil sadece içeriğinede bakmak gerek
bu arada bu hadis alimleri dir dinimizin bozulmasını engeleyen önemli taşlardan bir kısmı
ayetlerde namaz nasıl kılındığı yazmıyor farz olduğu halde?
yoksa bilirsin herhalde namaz nasıl kılıncağını hadisler aracılığyıla öğrendiğimizi ?
ve diğer dini vercibelerin şartlarını?
ve sana hadislere özellikle sahih hadislere neden riyaet etmek grektiğini bir başka örneğide Allah c.c herşeyi açıklasaydı kuran ansiklopediler hlainde kütüohaneler ce uzar giderdi yani bu kadar kısalatıp bazı şeylerin yoruma açık bırakılmasında var bir hikmet...