Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
Acaba bu yaratılmışları herkesin bilmesine gerek var mı diye düşünmeden edemiyorum..
Beni görmeye dayanamazsın o yüzden kendimi göstermiyorum diyen 28taneden sadece 1 tanesi bu şekilde düşünüyor ise bu meseleyi umuma açmamak daha doğru geliyor gönlüme..
Bazı şeylerin kapalı kalması , perde arkasında olması hepimiz için daha iyidir..
Berhetiye konuşacak, dinleyecek kişinin ilk konusu vefk hadim hüddam değil ŞERIATTIR..
Farklı bi isimden bi kardesin tecrübesini paylaşalım, Kişinin üzerinde ruhsatlı musallat vardı.
Isimlerden 1 tanesini Intikam sever gorevli bakimciya şu cumleyi aktarmis"Istersen infaz edebilirim"
Kişinin üzerinde Allahin verdiği ruhsat var ve şeriaten o musallatin durmasinin sakıncası yok..Çünkü sebepler dairesinde önce ruhsatin veriliş sebebinin ortadan kalkması diyeti kefareti yapılması gerekiyor..
Eğer şeriat bilmeyen birisi ; nasıl olsa musallat yaşayan birisine yardım ediyorum diyim bu musallati temizlemeye başlarsa şenlik orada başlıyor..
Alemde izni,görevi olmayan her aleme dair amelinin bedelini öder ama eşiyle ama rizkiyla ama çocuğuyla.. Aleme dair izni olanın şeriat dışı hamlelerinde ne oluyor peki ? Hanesine yazılıyor kul hakkına giriyor..
Berhetiye sormadan önce şeriat sormalı, sonra bu alemde izinli işlem nasıl yapılır onu sormalı..
Gözü gönlü açık menfaatsiz iş görenlerin alanıdır, kamuya açık bi alan değildir..
Çok kandırırlar hadimim huddamim diye dikkat edin oyuna gelmeyin..
|
Çok teşekkür ederim.
Rad hocamda açıklamada bulundu ve çok haklısınız kasemden önce şeriat sormalıydım zira şeriat her şeyin temeli o olmadımı hiç bir şey ayakta duramaz yıkılır
Tavsiyelerinizi hayatıma yansıtacağım Allah razı olsun