Alıntı:
Rad Nickli Üyeden Alıntı
Berhetiyye'nin üçlü vefki mevcuttur fakat kullanım alanına göre değişir Gazali Üçgeni denilen vefk kullanılır, 28 esmanın tüm ebcedlerinin toplamı ile üçlü vefk yapılır veya işleme göre bir esmanın vefki yapılabilir. Fakat bundan da önemli konular var berhetiyye vefki her şeyi hallettikten sonra gelir. Berhetiyye okuyacak kişinin önce hüddam enerjisi kaldırması gerekir. Yoksa okurken uyuya kalabilirsin veya okuduktan sonra sarhoşluk etkisi oluşturur. Seyr u suluk yapan bir kimseye Mutmain olmadan önce berhetiyye icazeti verilmez. Fakat istisna durumlar olabilir kişinin ruhani kabiliyeti yüksek fakat nefsani olarak Nefs-i Mutmain altında ise icazet verilebilir. Berhetiyye sema ehlince bilinir, okuyan kişiden de haber alırlar. Yerdeki ve altındaki mahlukatlarda bilir. Fakat berhetiyyeden daha büyük frekansa sahip beyitler mevcut onu bilenler de pek kullanmamaya çalışır. Berhetiyyenin açtığı kapılardan sadece görevliler veya müslüman cinler ya da kafir cinler gelmez yaratılış bakımından cinden farklı ama cin statüsüne giren varlıklarda gelebilir. Berhetiyye'ye başlayan kişiye ilk önce çevredeki cinler gelir fakat hadimler sms almış gibi ondan haberdar olurlar fakat gelmezler istisna olabilir. Daha sonra berhetiyye hem hanede hem de kişinin üstünde kapı açmaya başlar büyük ifritler gelmeye başlar 500-1000+ yaşındaki ifritler dahi icabet edebilir bunlar rukyeye çok dayanıklı olur fakat gönderilmesi mümkün biiznillah. Bunun yanı sıra kişi eğer takvalı ise veya olmaya çalışıyorsa ve berhetiyye'yi dilde ve gönülde Allah rızası için okuyorsa hadimler icabet eder veya kişiye kendini hissettirmeden izlerler. Bazı ifritler kişiye kin tutabilir bu hadimler okuyan kişideki muhabbeti görünce Allah rızası için talebeye yardım edebilirler misal gelen görevliyi sarf yapsan dahi kendi enerjisini yine orda tutar her ihtimale karşı zarar görmeyesin diye. Bu tehlikeleri atlattıktan sonra hem bünye alışmaya başlar hem de ruh alışmaya başlar. Artık 100 üstü Berhetiyye okunsa dahi (kasem olanından bahsediyorum Esma değil) kişi bunun enerjisi altında kalmaz üstelik her okumada kendisine doping etkisi verir enerjik olur. Daha sonra kişi dilerse Berhetiyye huddamları ile Ahid yapabilir fakat şartları hafif değildir. Bu kişi artık berhetiyye okuduğunda tabiri caizse görevlilere kendini sms ile bildirmek yerine arama ile bildirir. Önceden 45 defa okuyup davet yaptığı huddamlar artık 1 veya 3 defa okuduğunda icabet ederler. Şimdi gelelim buradan sonraki tehlikelerine.. İnsan üzerinde çok fazla gadap oluşturur halk içine çıktığında şeriata aykırı her duruma karşı sinirlenir. Harama bulaşmış insanların kokusunu aldıkça gördükçe adeta boğası gelir. Bu anlattığım şeyler Nefsi Mutmain altındaki insan için geçerli bu sebepten Mutmain olmadan önce Berhetiyye icazeti verilmesi uygun görülmemiştir. Olayları yönetim şekli zordur çünkü nefs nerede nasıl arkandan bıçak saplayacağını biliyor. Berhetiyye okuduktan sonra insanın üzerinde bir hâl olusturur o hâl üzere kalmayı tavsiye etmiyorum. O hâli üstünden atmak kolaydır sayısız Tevhid veya Salavat çekerek veya en basit ve en güzel yolundan biri de Rabıta yapmaktır. Rabıtanın sırlarından birisi de her şeyi pasife çeker. Bazı velilerin kulağı ve gözü çok fazla açıktır bunun önüne geçmek için kendisini rabıtaya verebilir. Rabıtanın seviyesi ne kadar yüksek olursa o hâl pasifleşmeye başlar çünkü kendinden geçip alemler arasında yolculuk yapar. Berhetiyye okurken mekan ve beden temizliği çok önemlidir. Yanlışlıkla taharetsiz berhetiyye okuyan kişi veli dahi olsa ona çok büyük yaptırımlar uygulanabilir. Uygulanır demiyorum uygulanabilir diyorum çünkü kişinin mertebesine göre yaptırım olur veya uyarılır. Yani diyeceğim o ki bir hocanın demesiyle yola çıkma başına bir şey gelse sana Berhetiyye'yi tanı diyen adam destek çıkabilecek mi? Kaldı ki ne kadar güveniyorsun onu da sorgulaman gerekir fakat dediyse berhetiyye oku ben sana yardım edeceğim o zaman sana bir şey olsa da destek çıkar çıkmazsa vebal alır onunda icazetlerini alırlar. Mana aleminin en güzel raconu budur yukarılarda dahi olsan birinin hakkı senin üstünde ise merdivenden aşağı iterler. Bu sebeple hoca, alim, şeyh şeriatı, kalp ilmini ve fıkıhı iyi bilmeli.
|
Hocam şuan berhettiyeyi çok ama çok iyi anlamaya başladım
Ben okuduğumda güçlü ifritler gelmişti rüyama hemde iki üç güne yüksek sayılarda da okumuyordum ama dualarımdanmı kaynaklı bilemiyorum çabuk icabet oldu
Gerçekten zor bir kasem onu anladım bana hoca hiç ama hiç güven vermedi çok yüksek bir ücret istedi tabiki birde peşin olacakmış.
Allah sizden razı olsun şimdi hakikati anladım berhettiye şeytan isimleri değil lakin açdığı kapılardan güçlü ifritler girer.
Görevlisi ifrit değildir görevliden önce gelenler ifrittir şimdi berhettiyeye ne kadar haksızlık ettiğimi anladım çok yalnış anlamış ve tanımışım allah sizden bin kere razı olsun
Çok teşekkür ederim