Alıntı:
Serappe Nickli Üyeden Alıntı
Kendinle baş başa olduğun zamanlarda anda kalmak farkında olmak düşünmek tarafsız izleyici olmak çok kolay evet ama ya günlük yaşantımıza bunu nasıl ekliyebiliriz ? Bizi yakından etkilemeyen oyunlar sorunlar için evet bunu yapabiliriz ama ya Aile problemleriniz , bizim hayatimizi bire bir etkileyen olaylar ve kişiler için nasıl basaricaz ölmeden önce ölmeyi? Az önceki örnekte gibi örneğin abimiz babamız şiddet uygularken bağırıp çağırırken bı gözlemci gibi kizmadan tepki vermeden nasıl durucaz...
|
Alıntı:
Serappe Nickli Üyeden Alıntı
Kendinle baş başa olduğun zamanlarda anda kalmak farkında olmak düşünmek tarafsız izleyici olmak çok kolay evet ama ya günlük yaşantımıza bunu nasıl ekliyebiliriz ? Bizi yakından etkilemeyen oyunlar sorunlar için evet bunu yapabiliriz ama ya Aile problemleriniz , bizim hayatimizi bire bir etkileyen olaylar ve kişiler için nasıl basaricaz ölmeden önce ölmeyi? Az önceki örnekte gibi örneğin abimiz babamız şiddet uygularken bağırıp çağırırken bı gözlemci gibi kizmadan tepki vermeden nasıl durucaz...
|
Allah yardimciniz olsun kisaca erkekler sinirliyken yada baktin sinirlenecek halde hic cevap verme hakliysan veya haksizsan Allah icin susuyorum diyip sus ve icindden surekli inşirah suresini oku ve okuduktan sonra tekbir getir Allah in yardimi gelir hic kuşkun olmasin
Cevrendeki haksizliklara karşilik verirsen misilleme olur fakat Allah icin susup Allah a havale edersen Allahim senin şidetli ve büyük azabina havale ediyorum supesiz sen cezalandirmaya ehil olan yegane ilahsin
Diyip sus ve Allah in onlara verecegi cezalari izle
Ölmeden önce ölmek mümkün ama nereye gömüldügune bakacaksin nefsine Ruhunami
Her işe nefsin arzulari yansiyorsa ve dunyalik islerde hevesliysen mutlulukta cok mutlu huzunde ise sinir krizi geciriyorsan nefsine gömülürsün ama ruha gömülü isen Zaman senin için durmuş etrafindaki insanlarin dünyaliklar icin cabasini izlersin nefslerinin onlari ne hale kattigina Ve şöyleki hayati yaşamiş gibi degilde tv izlemiş gibi olursun yani tvden ne kadar etkilenirsin o var iş yapinca tvye ne kadar odakliysan o denli yani duygular gecmez ama ne olmus ne bitmis farkindasin iclerinden neler geciyor ne dusunuyorlar bazi kotu niyetlileri bilirsin hissetmesende yuzlerinde anlik kararti olur
Bazi filimlerde olurya en safi sonra en seytani olur kiside bilmez iste Allah in hakkini gözetirsen oda seni muhafaza eder kabirde son kimle baş başa kalacaksin Allah ile o yuzden Hep o seni goruyormuşcasina yaşa (ihsan ) Şupesiz Allah iyligi adaletli olmayi emreder Yakinlara akrabalari gorup gozetmeyi her turlu kotulukten kaçinmayi Iste Allah cc boyle ogut veriyor Anne baba ya öf bile deme diyor onlar sana bakti zorbalik yapma diyor bu ayetleri okudugunda Allah benden sakin ve emrime uy iyi amelleri beni razi etmek icin yap diyor iyligi yap Kotulukten kac Nefsine uyma kaderine razi ol bana teslim ol diyor napcan ona teslim olmadan ölmeden önce ölmezsin
Önceden önce ölebilmek için Allah tan emin ve ona çok kalben tum benliginle guvenmen gerekir