Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
hocalarla ne tartisiyorsun dini imani para olanin sozuyle mi amel edicen yoksaa bir sorun var bende bunu seviyorum bunu islami yontemlerle cozecegim diyenlerdenmi olucaksin
iyi dusun dostum senin gibi islami kaidelere dikkat etmeden islem yapanlara inat hakkiyla hadisle ayetle teffekur edip islem yapan kac kisi var farkini koy
ölünce ya rab
veterinerligi seviyordum hayvanlari
bu derten yanan kullarinida senin razi olcagin şekilde çözmek icin düşündüm sorguladim gayret etim ve kararini verip uyguladim su şekilde dersin
en azindan allahin huzurunda doktorami vermiyceklerdi ondan uyguladim demekden iyidir dediklerimi iyi düşün bir canı ellerinle hayatiyla oynuyor ya allahin izniyle kurtariyor yada öldürüyorsun hassas ve buyuk bir yük
|
sayın hocam, ötenazi işlemini yemesi içmesi gücü kuvveti olan bir hasta için keyfiyetten asla ve asla yapmıyoruz. Güçten kuvvetten düşmüş yapılacak başka tedavisi işlemi olmayan, ağrı ve eziyet çeken hastalarımıza uyguluyoruz. Hastanemizin genel kuralı bu. Hasta sahibinin isteği üzerine asla ve asla uygulamıyoruz fakat yine de insan düşünmeden edemiyor. Sonuçta canı veren Allah. Ancak ve ancak o alır. Düşünmeden edemiyorum.
Mesela SCC tanısı konmuş sokak kedisi bir hastam vardı. Hoca ötenazi önerelim demişti. Bende hocam ben bakarım demiştim. Bu illet öyle bir şey ki kedinin kafatasında başlar suratının yarısını götürür. Hastam 2.günde öldü. Bazende acaba eziyet mi ettim diye düşünmeden edemiyorum.
Kıssadan hisse kendi vicdanımla hesaplaşıp duruyorum.