Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
1.ayeti alıp kendine göre yorumluyorsun ve oldukça uzak olduğu halde
2.oysaki ben zamanında sorulmuş olan bu soruyu allahın resulunun verdiği cevabı yazdım ehli sünnet hanefi olarak yapmam gerekende budur...
ve gayet sağlam sahih olarak bilinen hadis alimleri tarafından alıntıladım...
ben burda kadın erkek üstünlüğü fln şeyleri tartışmadım ne denildiyse onu kaynağıyla yazdım lafı çarpıtmadım oynatmadım yorumlamadım kafama göre....
senin sahih hadisi alıp ayete tersdir bu zayıftır mı dedin akıl yürüterek?
3.
Ayet:"Herhalde sana bey'at edenler ancak Allah'a bey'at etmektedirler."
ben allahtan korkuyorum ki kafama göre yorumlarlar yapıp şeriatin hükmüyle insanlara bedua etmiyor ehli sünneten şaşmıyor yumuşak sozlerle nasihatlarla gördüğüm yanlışları düzletmeye çalışıyorum dine bidat sokmakdır yaptığın ŞAHSİ fikrim
sen nefsini biraz dinginleştir ve teffekür et şunu bir sorgula aklınla
.
sahih hadisde bu :
1-“Cünüp ve âdetli kadın Kur’ân’dan hiçbir şey okuyamaz.”
ibni Mâce, Tahâret: 105.
ayetde bu diyor
"Herhalde sana bey'at edenler ancak Allah'a bey'at etmektedirler.
zaten konuyu kilitleycek lafı demişsin
"yüreği yeten ayet ile delil getirsin hadi bakalım bekliyorum"
o kadar çok akıl ile hareket etmeye meraklıysan ayet ile sadece hareket ederim diyenlerdensen
şu namaz nasıl kılınıyormuş ayetlerlerden sadece yazsana
hangi ayetler okunur okunmaz
namaz vakitleri
oruç ne zaman tutulur neler bozar vs vs zaten uzar gider bu düşünce ile kendi ayağına sıktığın sorulardan biris oldu
selametle ben sahih hadis ve ayetle amel edenlerdenim sende sadece ayetle amel et bakalım kim öbür tarafda bunu hesabını nasıl vericek göreceğiz elbette
ben cuma ları camiye giden birisiyim senin iddan nedir tam olarak sadece 40 sayfa yı döndürüp duruyorlar geri kalan ayetleri hutbede neden imam anlatmıyor yada anlatırmıyorlarmı diyorsun?
|
şu namaz nasıl kılınıyormuş ayetlerlerden sadece yazsana
hangi ayetler okunur okunmaz
namaz vakitleri
oruç ne zaman tutulur neler bozar vs vs zaten uzar gider bu düşünce ile kendi ayağına sıktığın sorulardan biris oldu
selametle ben sahih hadis ve ayetle amel edenlerdenim sende sadece ayetle amel et bakalım kim öbür tarafda bunu hesabını nasıl vericek göreceğiz elbette
ben cuma ları camiye giden birisiyim senin iddan nedir tam olarak sadece 40 sayfa yı döndürüp duruyorlar geri kalan ayetleri hutbede neden imam anlatmıyor yada anlatırmıyorlarmı diyorsun?[/QUOTE]
Kardeş zenin zekanda sorun varmi ayete Allah bana ne anlatmis yaw Allah basiretini acsin pes dogrusu
Simdi kadini Haram kabul eden kesim delil olarak vakia 79 u orneklendirerek ve cunuplugu haram gostererek kuran okumaktan men ediyorlar
Vakia suresinde Allah onu kafirlere soyluyor onceki ayetlerde sonraki ayetlerde
71. Tutuşturduğunuz ateşe ne dersiniz?!
72. Onun ağacını siz mi yarattınız, yoksa yaratan biz miyiz?
73. Biz onu bir ibret ve ıssız yerlerde yaşayanlara bir yarar kaynağı kıldık.
74. O hâlde, O yüce Rabbinin adını tesbih et (yücelt).
75,76. Yıldızların yerlerine yemin ederim ki, -eğer bilirseniz, gerçekten bu, büyük bir yemindir-
77. O, elbette değerli bir Kur'an'dır.
78. Korunmuş bir kitaptadır.
79. Ona, ancak tertemiz olanlar dokunabilir.
80. Âlemlerin Rabb'inden indirilmedir.
81,82. Şimdi siz, bu sözü mü küçümsüyorsunuz ve Allah'ın verdiği rızka O'nu yalanlayarak mı şükrediyorsunuz?
83. Can boğaza geldiğinde, onu geri döndürsenize!
84. Oysa siz o zaman bakıp durursunuz.
85. Biz ise ona sizden daha yakınız. Fakat siz göremezsiniz.
86,87. Eğer hesaba çekilmeyecekseniz ve doğru söyleyenler iseniz, onu geri döndürsenize!
Burdaki ona kurana ancak temiz olanlar dokunabilir olan ayet Hayizliya ve cunupluyemi soylenmis yoksa kafirleremi Allah hayzli ve cunupluyumu tehdit ediyor yoksa Kafirimi ya yemin ederim 5 yasindaki cocuga sor hemen bilir 3 yasindaki cocuk Gunesi ayi Alllah yarattigini biliyor burda temiz olanlar olarak kastedilen yanlizca muslumanlardir muslumanlar temizdir kafirler degildir
Sen rivayetler devam et
Sana hayızdan da soruyorlar, deki o bir ezadır, onun için hayız zamanı kadınlardan çekilin ve temizlenene kadar onlara yanaşmayın,
Burda kadinlar i koruma amacli kadinin hastaligina deginip Erkeklere sinir cizmis Allah kadina degil anladin mi
Ben ayetleri kendime gore yorumlamiyorum Delil ile kendi manasiyla bi once ki ayetleride bi sonrakileride yaziyorum konusu Kadinin veya cunubun kurandan mahrum birakilmasi degil
Bana gore Allah kuran da Kadini Haramlikla itam etmiyor ve keza cunubude kurandan men ettigi ayet yok Allah muminlere oku diyor muslumanlaraaaaaa Allahin adiyla oku tane tane oku diyor Hicbirinde haram saydiklari kurana dokunmasin demiyor sadece vakia suresinde kafirler kast edilmis
Yani neye inanirsaniz inanin lekum dinikum veliyye din
Ayetlere muhalefet olacak hic bi hadis olamaz olmaz
Bak butun hadisleri reddetmiyorum bu bana gore mantikli degildir hadisler ayetlere isik tutar ayetlere muhalefet etmez anladin mi
Ben Sana resule itaaatsizlik ile ilgili ayet at demedim kardesim Allah resulune bakara suresinde Emir verip insanlarin merakini gideriyor o zamanlarda Kadinlara zulm ediliyordu Ve Kadinlara haram necis gozuyle bakiliyordu hayizli kadinin elinden bisey yenilip icilmezdi bunun uzerine Allah bakara suresindeki ayeti indirdi Kadinin hayiz donemi onlara eza dir hastaliktir . Bu donemleri bitinceye dek erkekler hanimina yanasmasin burda uyari erkege var ve Bu donemde kadin oruc tutamayacagini bildigi icin Allah Orucu hayiz bitince kaza etsinler dedi
Kadinin oruc tutamayacagi icin orucu Allah aciklamis dimi kuranda okumasinlar diye ayet indirirlerdi
Ben hadisleri takip ediyorum ve okuyorum Imam safi ve imam bu hadisleri zatif gormus fakat yinede haram saymis kadinlari
Kuran okumaktan beser men edemez kimseyi Allah kafirlere dokunma demis yani Vakia suresindeki temiz olanlar derken muslumanlari kast etmis sen bana kalkipta tum hadis ve sunnettleri reddediyor muhru vuramazsin buna yetkin yok ve ben ayetlere muhalefet tehlikesi ve 3. Kisiler tarafindan carpitilma ihtimalini dusunerek ayetleri yuceltiyorum anladin mi
Zaten ulkeye baksan Kuranda anlatilan sey namaz oruc
Arapca okunup olen insanlara hatim sevabini bagislayan ama O kadar tagut ayetine denk gelip tagut nedir kimdir hic arastrmazlar
Allah cc Bosuna demiyor Aklinizi kullanmazmisiniz
Ögut almazmisiniz
yaw ben kurani tek basima ogrendim ve bakara suresinde takildim tagut nedir diye diye ben arastirdim Allah onume cikardi Demekki Allah cc hidayet edecekse o kalbe once Hidayet eder arapca onca kelime vardi da tagut a takildim
Imamlarin para ile calismasina karsi degilim tabiki Haklari yanliz
Allah in dinine hizmet eden bi imam bi diyanet kimseden emir almaz Allah tan emir alir
Peygamberlerin hepsi Taguda karsi bas kaldirmis Cihad etmis ve öldurulmus Sen ana yasayi bastan assagi tara Allah in hangi hukmu var ve imamlar Allahtan Emir Alir devlet buyuklerinden degil gir ceza evine bak hakki konusan gizlemeyenlerin cogu ceza evinde
cocuklara okulda Ataputa taptiriyorlar diye ogretmenler islam karsiti Islama yonelik kin nefreti cocuklara empoze ediyor diye aileler cocuklari okula gondermiyor youtubede El konulan cocuklarin ailelerin feryatlarina bakin Evet hakiki muslumanlar Cok fedakarlik yapiyor ve hepimiz gormuyoruz duymuyoruz sessiz kaliyoruz herneyse kimseye tevhid dersi verecek degilim Hersey kitaplarda meallerde yaziyor meallere guvenmeyen surilere meal ettirsin
Ben saglam bi tefsirciyi ve meali carpitmadan anlatan Allah in dinini ona has kilan munafiklarin dusmani Ve muslumanlarin imanini artiran Hakiki hocalari takip ediyorum Cok sukur
Allah bozgunculari sevmez Algi yapiyorsun gercekten Hakkim helal degildir .