Alıntı:
westsilwer Nickli Üyeden Alıntı
Allahu teala yaratti....Kedi yada köpek...
Allah onlar benim sessiz kullarimdir diyor..
Birileride diyorki onlarin girdigi yere melekler girmez...
SEÇİM SİZİN...
Onlari diyenin evine melekler girmez emin olun
|
1-İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi, onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır (Nevevî, Şerhu'l-Müslim, Kahire 1347-1349/1929-1930, XIV/84; Aynî, Umdetü'l-Kârî, Kahire 1348, XV/139).
2-“Kim bir canlıyı/hayvanı, bir kuşu haksiz yere öldürürse, kıyamet günü ondan şikâyetçi olacaktır." (Kenzu’l-Ummal, h. no: 39968)
“Kim haksız yere bir serçe kuşunu öldürürse, kıyamet günü Allah onu sorguya çekecektir." (Kenzu’l-Ummal, h. no: 39969)
“Kim boş yere bir serçe kuşunu öldürürse, kuş kıyamet günü onu Allah’a şikayet edecek ve şöyle diyecektir: ‘Ya Rabbi! Şu adam beni (yemek gibi) bir menfaat için değil, (sırf eğlence olsun diye) boş yere öldürdü.'” (Nesâî, Dahaya 42; Kenzu’l-Ummal, h. no: 39971)“Kim bir canlıyı/hayvanı, bir kuşu haksiz yere öldürürse, kıyamet günü ondan şikâyetçi olacaktır." (Kenzu’l-Ummal, h. no: 39968)
“Kim haksız yere bir serçe kuşunu öldürürse, kıyamet günü Allah onu sorguya çekecektir." (Kenzu’l-Ummal, h. no: 39969)
“Kim boş yere bir serçe kuşunu öldürürse, kuş kıyamet günü onu Allah’a şikayet edecek ve şöyle diyecektir: ‘Ya Rabbi! Şu adam beni (yemek gibi) bir menfaat için değil, (sırf eğlence olsun diye) boş yere öldürdü.'” (Nesâî, Dahaya 42; Kenzu’l-Ummal, h. no: 39971)
3-"ki: "Hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır." buun kaynağıın ne ayet ne hadisler göremedim bizle paylaşırmısınız ?
kaynağı olmayan şeylerle amel ediyorsanız ben bu tür düşüncelerden uzağım
kaynağı varsda paylaşında eksiğimizi kapatalım