Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
1.ayeti alıp kendine göre yorumluyorsun ve oldukça uzak olduğu halde
2.oysaki ben zamanında sorulmuş olan bu soruyu allahın resulunun verdiği cevabı yazdım ehli sünnet hanefi olarak yapmam gerekende budur...
ve gayet sağlam sahih olarak bilinen hadis alimleri tarafından alıntıladım...
ben burda kadın erkek üstünlüğü fln şeyleri tartışmadım ne denildiyse onu kaynağıyla yazdım lafı çarpıtmadım oynatmadım yorumlamadım kafama göre....
senin sahih hadisi alıp ayete tersdir bu zayıftır mı dedin akıl yürüterek?
3.
Ayet:"Herhalde sana bey'at edenler ancak Allah'a bey'at etmektedirler."
ben allahtan korkuyorum ki kafama göre yorumlarlar yapıp şeriatin hükmüyle insanlara bedua etmiyor ehli sünneten şaşmıyor yumuşak sozlerle nasihatlarla gördüğüm yanlışları düzletmeye çalışıyorum dine bidat sokmakdır yaptığın ŞAHSİ fikrim
sen nefsini biraz dinginleştir ve teffekür et şunu bir sorgula aklınla
.
sahih hadisde bu :
1-“Cünüp ve âdetli kadın Kur’ân’dan hiçbir şey okuyamaz.”
ibni Mâce, Tahâret: 105.
ayetde bu diyor
"Herhalde sana bey'at edenler ancak Allah'a bey'at etmektedirler.
zaten konuyu kilitleycek lafı demişsin
"yüreği yeten ayet ile delil getirsin hadi bakalım bekliyorum"
o kadar çok akıl ile hareket etmeye meraklıysan ayet ile sadece hareket ederim diyenlerdensen
şu namaz nasıl kılınıyormuş ayetlerlerden sadece yazsana
hangi ayetler okunur okunmaz
namaz vakitleri
oruç ne zaman tutulur neler bozar vs vs zaten uzar gider bu düşünce ile kendi ayağına sıktığın sorulardan biris oldu
selametle ben sahih hadis ve ayetle amel edenlerdenim sende sadece ayetle amel et bakalım kim öbür tarafda bunu hesabını nasıl vericek göreceğiz elbette
ben cuma ları camiye giden birisiyim senin iddan nedir tam olarak sadece 40 sayfa yı döndürüp duruyorlar geri kalan ayetleri hutbede neden imam anlatmıyor yada anlatırmıyorlarmı diyorsun?
|
Bu cami meselesi halen bitmedimi giden gitsin gitmeyen evinde tekbir getirsin arkasında bir ordu müslüman cin tayfası durur biiznillah
Biz ilk uyarıyı aldık emin olun ikinci uyarıda çoğu kişimiz burda merhum diye geçer kendimizi duzeltmesek tövbe etmesek hayırlısı mevlam ne eylerse güzel eyler
2023..(Saff - 8)..2053
Hayat akıp gidiyor. Ertelemek, zaman kaybından başka bir şey değil. Sonrası olur da, sen olur musun acaba...?
|