Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Hazreti ali Peygambere ilk inanan kucuk yasta peygambere destek olan hatta okudugum yerlerde ilk inanan ve peygamberin sağ kolu gibi jadislerde anlatilan ve bazi kuran ayetlerinde adi gecmesede ona söylenen ayetler var alevilik sunnilik bunlar peygamberden sonra cikan kavramlar ve ben sunniyim şafiyim fakat kendi mezhebimle ovunenlerden degilim takim tutar gibi sahabi tutmam Peygamberim peygamberlerin uzerindedir Allah onu makamu mahmuda eristirsin ve sahabiye ummeti muhammede şefaat etsin Dini bölenlerden ve benim uydugum mezhepler sadece kulluk kisminda bana verilen tuyolar gibidir bundan oteye gecmez ne şafi imamini arastiririm nede sahabileri nede evliyalari Allah dostu olan Allah dostudur ben isim bilmem hepsine dua ederim Ve kimin Allah dostu oldugunu bilmem Kuran sunnett o kadar takim tutar gibi sahabi tutmam Onlara zulmeden peygamberleri ölduren Allah dostlarini ölduren Kafirlerin azabi artsin Allah kahhar adiyla muamele etsin o kadar yani Alevi sunni hanifi safi bunlar sadece ibadette tuyo verirler kullara en guzel sekilde ibadet edelim yani o kadar o kadar okadar sen alivisin bundan bizene ben sunniyim bundan kimene okadar yani Hepimiz yaratilan herseyin Adi ABDULLAH tir hepimiz abdullahiz Abd dimiz Allah tir
Allahimiz birdir O alemlerin Rabiddir o Halde Tekbir getirin cok konuşmayin
ALLAH 'U EKBER LA ILAHE ILLALLAH MUHAMMEDURRASULULLAH ESHEDU ENNE ILAHE ILLALLAH VE ESSEDU ENNE MUHAMMEDEN RESULULLAH ALLAHUMME SALLI ALA SEYDINA MUHAMMEDIN VE ALA ALI VE SAHBIHI VE SELLIM .
Islam tek bi dindir bizde tek bir ummetiz .
|
Katılıyorum, lakin söylemem gereken bir şey var, ahirette karşımıza çıkmasın, abd ımız Allahtır demek hâşa doğru olmaz, عبد kul-köle anlamına gelir, yani abd ullah-عبد الله Allah'ın kulu kölesi, abd köle demek olduğu için Allah abd ımız haşa değil biz Allah'ın abd dı yani kuluyuz. düzeltmek istedim iyi günler.