Alıntı:
fuumaster Nickli Üyeden Alıntı
Güzel fikir. Ancak bendeki kaynakta yazar şöyle bire uygulama yapmış. kendi elindeki, kendi edindiği tecrübeler, denedikleri ecrübe etiklerini, diğer alimlerden aldıkalarını da yer yer paylaşmış. paylaşımlarda belirtmiş. bazen aynı vefk olduğunu ancak hazırlayan alimlerin farklı amaç ve netice elde etmek için farklı yoldan hesap yaptığından dolayı vefkler arasında fark olduğunu. bu nedenle de vefklerin farklı olduğunu, farklı göründüğünü aslen aynı vefk olduğunu bu sebeb ilede her ikisinin de doğru olduğunu, her iki vefkide kulanmanın doğru olduğunu, isteyenlerin her ikisinide aynı anda yapıp kullanabileceğini belirtmiş.
bir iki yerde de biz vefki şu sebeble yaptık. bazı alimler başka bir bu sebeb ile yaptıkları için vefkler farklı hesaplanmış ve bizim yaptığımızdan farklı şeklinde yapmışlardır diyerek belirtmiştir.
Benim anladığım yapılan amaca, işleve, elde edilecek neticeye göre hesap şekli , yazılışı, sayları, yazıları değişebiliyor. bu nedne le hiç birine yanlış demek doğru olmaz sanırım. Etki edeceği, fayda sağlayacağı, eklenen özelliklerde ki farklılıklar nedeni ile arada farklar oluşuyor sanırım.
Basit bir örnek verirsem kendimden. Gümüş yüzük yaptırdım kendime. üzerine lazerle ismi azam " Allah " Lafzai şerifini yazdrııp, bir kaçda vefk yaptırdım. bir vefki " Allah " lafsının altına yüzüğün üstüne yaptırdım. yanlara da Parmağı dönen halka üzerine iki taraflı ikişer vefk yaptırıdım. eğer tek bir sempo, hatem, yada tek bir vefk ile hepsini yapabilseydim tek defada hepsini birleştirir tek vefk yaptırırdım üstüne. buna ilmim olmadığından bu yolu seçtim. yaptıklarımı kendi aklıam gelen, kişilik , karakterimin etkisi ile bulunduğum ortamlar doğrutusunda ihtiyacım olduğunu, olabileceğini düşündüğüm şeyleri yaptım kısaca.
İlmim olsa idi dediğim gibi tek vefk olarak toplar tek vefkle yapardım.
sanırım ismi azam dairesi ni yapan farklı alimlerde farklı düşündüklerinden kaynaklı farklı farlı hesaplar yapıp bazı farklar koymuş olabilirler kendilerinin düşünce, ilim ve akıllarına gelen özellkilere göre.
|
"Benim anladığım yapılan amaca, işleve, elde edilecek neticeye göre hesap şekli , yazılışı, sayları, yazıları değişebiliyor. bu nedne le hiç birine yanlış demek doğru olmaz sanırım. Etki edeceği, fayda sağlayacağı, eklenen özelliklerde ki farklılıklar nedeni ile arada farklar oluşuyor sanırım. "
benzer neden bir çok vefk var diye bir soru olsa cevabın doğru olur
lakin vefkin çizimi saati buhuru mürekkebi kısacası hacete yonelik bir çok çeşit hazırlaması olsada vefkin usulu uuylmazsa çalışmaz yada tesiri olmaz buda bierebir aynısını yazmak netice alamazsın
misal 3 lü 4 lü 5 li vefklerde o kutucuklarıdaki sayı yada esmalar belli bir sırayla yazılır hacete yonleik değişiklik olsada soldan sağa doldurayım
hemen cik çizgileride kafama göre atayımla falanla olmaz
fakat yüksek ilim sahipleri tek çizgi ilede verdikleri enerji ile görevliyle tam tesir aldırtabiliyorlar kurşun kalemle bile yazılsa olay bilglelikde ve takvada yatıyor
cahil olanlar çoğu zaman netice alamaz
"Basit bir örnek verirsem kendimden. Gümüş yüzük yaptırdım kendime. üzerine lazerle ismi azam " Allah " Lafzai şerifini yazdrııp, bir kaçda vefk yaptırdım. bir vefki " Allah " lafsının altına yüzüğün üstüne yaptırdım. yanlara da Parmağı dönen halka üzerine iki taraflı ikişer vefk yaptırıdım. eğer tek bir sempo, hatem, yada tek bir vefk ile hepsini yapabilseydim tek defada hepsini birleştirir tek vefk yaptırırdım üstüne. buna ilmim olmadığından bu yolu seçtim. yaptıklarımı kendi aklıam gelen, kişilik , karakterimin etkisi ile bulunduğum ortamlar doğrutusunda ihtiyacım olduğunu, olabileceğini düşündüğüm şeyleri yaptım kısaca.
İlmim olsa idi dediğim gibi tek vefk olarak toplar tek vefkle yapardım."
fotokopi lazer vb çalışmalarda çok az tesir olur orneğide bi o kadar çok....
kafaya göre korunma rızık şifa o bu diye yapılmaz aslında icazet alınırsa zaten tek vefkde bir kaç şey toparlanabilsede zor
o yüzden vefk ler karışık ve bilgin olsada manevi belli şeylere mazhar olmayan faidesini pek göremez... benim şahsi fikirlerim boyle