Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Imamlar önemli devleti öven imamlarin diyanetin verdigi kagitlar disinda bisey okumayan halki kine surukleyen imamlarin tuğuda tagut demeyen imamlarin arkasinda namaz kilinmaz Bize göre ama bu cemaatlerle Namaz kilinmayacagi anlamina gelmez Cami imamina uyulmaz ama evden birine mahalleden birine uyulur degilmi çamaatle namaz kilinmali mi adiz neke pir nepeyve urfali
|
aslında hem bu dediğinize katılıyoru mhem katılmıyorum sebebi şu
laik yonetim biçimi olan bir devletin altındayız imam olmak istiyen ler olmasınmı?
türkiyede camilerde kim namaz kıldırıcak bu durumda ? atatürk ve ilke inkilaplarıan yemin etmediği sürece imam olunmuyor camiler boşta kalıcak ?
cuma namazları kılınmasınmı?
ayete geçen emir vuku kılınmasınmı halk ayrılığa fitneyemi sürüklensin...
kişi niyetini düzenleyip o şekilde cuma namazına yada diiğer vakit namazları kılmaya camiye giderse daha iyi olucaktır diye düşünüyorum üstelik ben hep cuma ya giderim arda bir vakit namazlarınıda camide kılarız
camilerin %80 inde dini bilgiler paylaşılır onun dışında diyaneten emir gelmiş ise onu analtırlar cuma vakit imam hutbedeyken ...
kurbanlık meselesi deprem yardımı vs vs. gibi
maddi işler yani
onun dışında imamlara laf etmek doğru gelmiyor bana sosyal medyadaki imamları kast etmiyorum türkiyenin bir çok camisine gidip namaz kıldım ...
sırf imam dve diyanete glene kağıdı okuyor diye dışlamak doğru gelmiyor bana...
belki fikirlerim islamiyete tersdir kanıtlarınız ayetle hadis ile varsa soyleyin hatamızı düzeltelim lakin çağın şartlarına uyup fitne çıkartmamak da önemli bir ayrıntıdır..