Alıntı:
Teyrebaz Nickli Üyeden Alıntı
Bitane YouTube kanalında anlatıyordu hastaneleri askeriyleri doktorları herseyleri mevcut diyordu eşya konusunda.
Peygamberimizin bir olayı var bitane Çin'in gidip bisiler asirdigini ve bunu yakalayan sahabe bidaha yapma Peygamberimizin onu yakalama gibi bir hadisesi vardı hani cinler birşeyler asiriyorsa yiyorlarsa neden elbisede de aynı seyleri yapmasınlar merak ettim
|
Hata bu şekildede buraya yazayım
Ebu Eyyub el Ensari'den şöyle rivayet edilmiştir: Bir hurmalık vardı. Bir cin gelir ve ondan alırdı. Bundan Peygamber (sav)e yakındım. Bunun üzerine Rasulullah (sav), şöyle buyurdu:
"Git ve onu gördüğün zaman 'bismillah' de ve ona, 'Peygamber'e tabi ol!' diye söyle."
Sonra cini yakaladı, fakat bir daha gelmeyeceğine yemin etmesi üzerine bıraktı. Arkasından Ebu Eyyub, Peygamber (sav)e geldi ve Resul-i Ekrem ona: "Esirini ne yaptın?" diye sordu.
Ebu Eyyub: "Cin, bir daha gelmeyeceğine yemin etti." dedi.
Resul-i Ekrem: "O cin, yalan söyledi ve esasen o, yalan söylemeğe alışıktır." buyurdu.
Ebu Eyyub, cini tekrar yakaladı ve bir daha gelmeyeceğine dair yemin etmesi üzerine onu tekrar serbest bıraktı. Sonra Ebu Eyyub, Resulullah (sav)a geldi ve Resulullah tekrar: "Esirini ne yaptın?" diye sordu.
Ebu Eyyub: "Bir daha gelmemeye (ikinci kez) yemin etti!" dedi. Daha sonra cini (üçüncü kez) yakaladı ve (ona) dedi ki: "Seni Resulullah (sav)a götürmeden bırakmayacağım!"
Bunun üzerine cin, şu mukabelede bulundu:
"Ben sana bir şey söyleyeceğim. Ayet-ül-Kürsi'yi oku! Evinde bunu oku, ne şeytan ne de başkası sana yaklaşamaz."
Ebu Eyyub, Peygamber (sav)e tekrar geldi ve Resul-i Ekrem:
"Esirini ne yaptı?" diye sordu.
Ebu Eyyub, cinin söylediğini Peygamber (sav)e bildirdi. Resul-i Ekrem dedi ki:
"Bu sefer doğru söylemiş, fakat kendisi yalancıdır!"
Tirmizi, C.5, H.no: 3039, s. 25.