Alıntı:
Teyrebaz Nickli Üyeden Alıntı
Ben konuma kefilim bir hadiste hayır hasanet varsa paylaşırım sorgulamam sonu hayırla biten birşeyin tartışması olmaz bu çürümüş hadis bu geçersiz hadis bu hadis sahi degil vra vra vra Mehdi As gelmicek o zaman sorgulanan bir hadis yani gelmiycekmi ? Sende bu kafadami gideceksin fazla sorgulamanın sonunu çok iy biliyoruz örneklerini görüyoruz
Benim bir gecede yaşadığımin bir günde gördüklerimin yarısını görseydin emin ol Allah senden razı olsun insanları ne güzelde teşfik ediyorsun derdin benim musallatli olduğumu mu düşünüyorsan ben o suları çoktan yüzdüm haberin ola kardeşim
|
sana musallatlısın demedim
lakin sen eski konularda musallatım var dedin
çözüldüyse sorunun ne ala mümin kardeşimin derdi çözülcek ve ben rahatsızlık mı duyucem aksine sevinirim...
bu paylaştığın şeyi mana aleminde görüp kefilim diyorsan ne ala sözüm yok aksi bir durumsa buda vebaldir...
mehdi as geliceğien dair iddia edlien bir ayet var ki türkçe meallerde farklı anlamlar çıkıyor mehdi as adı da geçmiyor bu durum tamamen tasafuv alimlerince ortaya gelen bir vukudur sahihliğini ise tamamen araştırmalarımı yapıp bitirmeden yapamam bildiğim şey eksik bilgimin olduğu yani yorum yapamaycağım şuan için...
hadisler sahih olmuyanı sade hoş gözüküyor diye amel edersen o hadisi paylaşan kişiye bakarlar onun diğer hadis paylaşımlarına yorumlama biçimine bakarlar ve ona benzerler şii ler ateşe tapan farslıların islamiyeti kullanarak insanlarıyönetmeye çalıştığı bir araç ben bu yüzden şii alimlerinden uzak duruyorum hepsi yalan dır yanlış demiyorumda
resul bir hadis soyluyor ve ne bilnen sahih hadis alimler yani buhari ebu davud tirmizi bunları bırak herhangi bir alim destekllememiş senedi bununla amel etmek sakıncalıdır benim gözümde olay 4 rekat namaz kılmak değil olay bunu soyliyen kişinin islamiyeti yorumlama biçimidir..
çok araştıran ateist olur dedinde ben çok araştıran atesitlerlede birçok tartışdım aksine bneim imanımı kuvvetlendirdiler
zahiri ilimlerde gelişmeme vesile oldular allah dilerse hak yolundayürürüm dilemezseyoldan çıkanlardan olurum ben yinede araştırmaya EN AZ YANLIŞ olan bilgilerle amel etmeye bildiklerimle amel etmeye devam ediceğim..
bilmediklerimden sorumlu değilim nede olsa..
Alıntı:
Teyrebaz Nickli Üyeden Alıntı
Ben konuma kefilim bir hadiste hayır hasanet varsa paylaşırım sorgulamam sonu hayırla biten birşeyin tartışması olmaz bu çürümüş hadis bu geçersiz hadis bu hadis sahi degil vra vra vra Mehdi As gelmicek o zaman sorgulanan bir hadis yani gelmiycekmi ? Sende bu kafadami gideceksin fazla sorgulamanın sonunu çok iy biliyoruz örneklerini görüyoruz
Benim bir gecede yaşadığımin bir günde gördüklerimin yarısını görseydin emin ol Allah senden razı olsun insanları ne güzelde teşfik ediyorsun derdin benim musallatli olduğumu mu düşünüyorsan ben o suları çoktan yüzdüm haberin ola kardeşim
|
teşvik etmek güzeldir ama sorumlulukta almak demekdir gördüğüm hatanı düzeltmek dışındada bir çabam olmadı
ne yaşadın gördün sitede yazdıkların dışında bilemem allah kolaylık ve güzellikler versin ama bil ki büyük bilinen ömrünü bunu muhafaza etmek için dizlerini çürütmüş islam alimlerini terk edip adı sanı bilinmeyen hata dinimze sakıncalı kişilerin yolunda yürürsen ve sonra o gün geldiğinde uyarmadılar beni deme