Alıntı:
Rad Nickli Üyeden Alıntı
Çok fark olur sadece tek bir cümle geçeyim. Biz zamanında haftalarca riyazet yapmıştık sonra bir mübarek gelip parmağıyla kalbime sadece iki defa dokundu o dokunduğu 2 saniyenin bizde oluşturduğu manevi etkisini haftalarca yaptığım riyazette alamamıştım. Aslında orada çok güzel bir ders verdi. Delilsiz varılmaz yollar harami. Mürşid olsa dahi kişi düşer hatta mürşidsiz insandan daha çok düşer yol yürüyen adam mı daha çok düşer yoksa yola daha yeni adım atan mı? Doğru dersin kişi Kur'an ve sünnete uyduğu sürece takvası artar peki ne kadar uyum sağlıyoruz? Tam uyuyoruz diye iddia var ise Hızır a.s nefsi mulhimedeyken sana görünür yukarılara çıkarır eğer ki böyle bir kabiliyetin var ise o da milyonda bir anca çıkıyor.
|
Hocam böyle anlatınca bir hikaye geldi aklıma:
*Zamanın birinde birisi hızırla karşılayır, sonra yıllarca tekrar karşılaşmak için kendini yer bitirir, Yıllar sonra hızır çıkar gelir, adam görüştük diye sevinirken Hızır a.s hırkasını verir, çık gez bakalım hızır oldun der, adam bir çıkar ki kimisi domuz, kimisi tilki, kimisi köpek... ilerde bir adam görünür, adamın yanına koşar, derki ben hızır oldum, adam şaşırmayınca hırkayı emanet alan şaşırır, ben yıllarca bekledik sende tık yok der, duyan adam da, hırkasının değil de Hızırı görmek istesem senin evine gelirim der