Alıntı:
nar50sin Nickli Üyeden Alıntı
teşekkür ederim .bu vefk çok büyük vefklerden birisi o yüzden azamet yani üzerine okunan duasını tam olarak vermiyorlar bide vefkin içine kaç tane allah lafzı yazılacak bunuda tam söylemiyorlar kimi 198 kimi 178 kimi 118 kimde 66 tane yazmış hangisi dogru belli degil
|
Benim paylaştığım son mesajda resimde orjinal vefk aşağıda var. erbabı tarafından orjinal kitapta yapılmış şekli. ben benim yaptığımda bu kataptaki sayılara riayet ettim. satır sayısı her satırdaki yazılar ve sayıları birebir aynı.Malum vefk ilminde sayıların önemini bildigimden satır sayısınıve satırlardaki ayzlı olanların sayılarını birebir aynı yaptım. toplam sayılarına bakmadım. ancak doğru şekli ve sayılarda yaptığımdan eminim.
aşağıda tekrar paylaştım. orjinal dairenin sadece kendisini kropladım bu sefer. satır sayısı satırlarda yazanlar vede satırlardaki sayıları aynı birebir benim yaptığımla. doğru olduğundan eminim.
bununla beraber farklı alimlerin yaptıkları vefkler diğer ismi azam daireleri farklılık içerebilir. sebebi elimdeki kitapta şöyle bir açılama var. melesla allahü tealanın isimleirnin vefkleri var. abzı isimlere ikişer farklı vefk vermiş. eklemiş açıklamada demişki " biz bu sebeble şu iş için bu şekilde yaptık vekfi. " ardından ikinici vefki verip " bazı alimler yada isim vererek şu alim farklı bir amaçla şu iş için değişik bir vefk aymış.bu vefk de doğrudur ikisinide kullanabilirsiniz " yazmış. anlaşılan o ki vefk farklı amaçlar için farklı şekillerde hesaplanıp varklı şekilderde yapılabiliyor. bu neden le ismi azam vefkini farklı sayılarda gördüğümde yanlış diyemem. etkisi ve etki ettiği şeyler farklı olması için farklı hesaplanarak yapılmış olabilir. 66 adet olan veya 100 küsür adet olan yanlış demek doğru olmaz bu sebeble.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]