Dün bahsetmiştim biraz daha detaylandırayım ;
Hafızlık için öncelikle söylediğim gibi yüzünden okumayı iyi geliştirmek gerekiyor , hatta daha da temele inecek olursak , öncelikle iyi bir tecvid eğitimi ile ilk başta güzel bir ağıza sahip olmak gerekiyor , bunun sonradan kazanılması biraz zor oluyor , bunun için okuyuşu çok düzgün hocalardan eğitim almak daha güzeldir , en azından bu hocaları sık sık okuyuşlarını dinlemek gerekiyor , yüzünden okuma be kadar çok yapılırsa ezber yaparken aşinalık olacağından büyük bir kolaylık olur
Ezber yapmak ilk başlarda zor olacağından tek sayfa ile başlanır , her gün aksatılmadan yeni bir sayfa ezber edilip hafız olan birine dinletilir bu böyle bitene kadar hiç ara vermeden devam eder , ezber işi tamamen bitikten sonra da , nasıl ezbere başlamadan önce yüzünden okumayı geliştirmek için yüzünden hatim yapılıyorsa , ezber bitikten sonra da pekiştirmek için sürekli ezber hatim yapmak , bu hatim ne kadar çok yapılırsa hafızlık daha kuvvetli olur, tabiki hafız olduktan sonraki sorumlulukları danteline getirmek kaydıyla ömür boyu artık hafızadan çıkmayacaktır
Ayrıca buna aşere-takrib-tayyibe de eklenirse çok çok üst mertebe olur