Alıntı:
simsimaa Nickli Üyeden Alıntı
Ben ne için dua edersem edeyim hiçbir duam asla kabul olmuyor. Hani denir ya demek ki hayırlı değilmiş daha hayırlısı gelir bulur diye o da olmuyor. Hiçbir şeyin henüz daha hayırlısına denk gelmedim her işim olmadığıyla kaldı. Böyle böyle daha hayırlısı gelecek diye diye ömrüm tükenecek belki de ne bileyim sevilmeyen kötü bir kul muyum acaba?…
|
Kabul oluyordur biizniAllah zamanı vardır. Samimiyetle istenen, gayri rahmani olmayan bir istekse ; tereddüt etmene gerek yok. Ya buradayken verilir ya da karşılığı öbür tarafta verilir veya farklı şeylere sebep olabilir kaza belaya belki engele vesile olur. Ama kabul olmuyor dememek iyidir.
Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten haya eder, edilen duayı kabul eder) buyuruldu. (Tirmizi)
(Siz, kabul edileceğine yakînen inanarak, Allah’a dua ediniz. Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen dua kabul olmaz.) [Tirmizi]
(Emr-i marufu bırakırsanız dualarınız kabul olmaz.) [Bezzar]
(Bid'at ehlinin duası ve ibadetleri kabul olmaz.) [Deylemi]
(Kızını fâsıkla evlendirenin duası kabul olmaz.) [Şir’a]
Allahü teâlâ buyuruyor ki: büyüklenmeyen, gününü Allah’ı anmakla geçiren, [Allah’ın razı olduğu işleri yapan] günahta ısrar etmeyip istigfar eden, aç doyuran, garibi koruyan, küçüğe merhamet, büyüğe saygı gösterenlerin namazlarını kabul ederim. Böyle bir kimselerin istediklerini veririm, dua ederlerse, dualarını kabul ederim.) [Darekutni]
(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allah’tan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]
(Kim, Yunus aleyhisselamın balığın karnında iken ettiği duayı okursa, duası kabul olur.) [Tirmizi]
(Birinize dert ve bela gelince, Yunus Peygamberin duasını okusun! Allahü teâlâ onu muhakkak kurtarır. Dua şudur: “La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin”) [Tirmizi]
(Duasının kabul olmasını isteyen, darda kalanı ferahlandırsın!) [İbni Ebiddünya]
(İstigfara devam eden, her türlü sıkıntıdan ve geçim darlığından kurtulur, ferahlığa çıkar, ummadığı yerden rızka kavuşur.) [Nesai]
(Sıkıntılı iken duasının kabul edilmesini isteyen kimse, refahta iken çok dua etsin!) [Tirmizi]
(Sıkıntılı veya borçlu bir kimse, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.) [Şir’a]