Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
bir kac zaman once vefke muhür ariyordun,şimdi ben havası tanimam diyorsun vefk havasin vazgecilmez bir ünitesi, havas konusunda dediklerinle celisiyorsun
zahiri bilgin cok az cunku 1 parca bilgisi olan kadin peygamber olmadigini bilirdi ve sen inatla iddia ettin
erkekle kadin hic bir zaman esit olmadi bu kranin ahkamina karsi
eger hala esit dersen şuna cevap ver
niye kadin imam olamaz,niye kadin müezzin olamaz,niye kadin erkeklerin yaninda kuran okuyamaz
esit olmamanin en kücuk ornegi erkegin avreti gobekle diz kapak arasi kadinin avreti el ayak yuz haric her yeri...
bir cok kisi bilirim mealden dolayi şirke düsen...
sana daha once söylemiştim meal oku fakat hadis ve fikih okumayan belli zaman sonra meal girdabinda bogulur,cunku mealdeki bir cok ayet akil ile anlasilamaz
eger aciklanir diyorsan o vakit. en basit örnek olarak uzerinde 19 vardir ayetini açikla fikihtan ve hadisten yardim almadan
sana en kücuk soru? fikih bilgisi olmadan veya hadis olmadan cevap ver hani hersey akil ile çözulur ya?
soru şu: niye bazi ayetlerde Allah CC ben diyor baska ayette biz diyor?
|
Yazdıklarım hepsi gitti neyse sarayım baştan
Bildiğine göre Kur'an'ı Kerim 5er ayet olmak üzere indi bı sürede birden fazla konu aktarilmakta hem Biz dedikleri hatta Kur'an'ın genelinde biz helak ettik gibi gibi bicok biz kelimesi kullanılmış şahsen ben. Ruhul Kudüs aracı olduğu için biz diye aktarılmış Allah CC Hz Musa ile konuştuğu gibi peygamberimiz şefaat edecek olan peygamberi ile de direk konuşmuş olabilir miracta en son peygamberimiz kaldığınızda okumuştum Allah bizzat kendi konuştuğu için ben diyor aracı Ruhulkudus olduğu için Biz deniliyor ayrıca biz demesinin bı hikmetide meleklerine şeref vermesidir ve ben dedigi ayetlerde Allah in azametine buyuklugune vurgu yapmasıdır öyle düşünüyorum fıkıh okumuyorum fakat hadis okuyorum çokça meal düz okumuyorum ben Kur'an'ı ayet ayet tefekkür ediyorum tefsirlerine bakıyorum fakat payıma düşen bişey varmı diye ayet ayet okuyup tefekkür ediyorum bir yıldan fazladır meal okuyorum hergun bı ayet tefekkür ediyorum daha da bitmedi
Vefk ayrı bı konu benim gözümden vefk Allah a yazdığım dilekçesdir bu ve söz uçar yazı kalır bana göre bu yüzden vefklere bakışım aynı görevli atamıyorum fakat tesirini yakanda bakanda söylüyor ama yazmiyrum kendim ve çevremdeki Lee için yazdım bitti gitti