Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
kimmis o kadin peygamber? peygamberler tarihini degistirecek bir aciklama yaptin,kim oldugunu söylersen herkes ögrenir..
sen dedigimi anladin mi? yoksa algi sorunu mu yasiyorsun...
zahirde kadin ilim sahibi olur,havas ilminde kadin ilim yapamaz,havas ilminde kadin olmaz, cinler kadina hizmet etmez...
eger havas ilmi kadina uygun diyorsan,yaparsin bir davet birak güclu olani bir tane xay8f bir cini hizmetine alisin bizde ogrenmis oluruz...
|
Havaş ilmi peyagamberlik gerektirmiyor ve evet peygamber elçi olarak peygamber olarak kadın gönderilmemiş fakat islamiyette büyük rol oynayan kadın faziletli kadınlar gönderilmiş Hz Meryem gibi peygamberlik görevinin kadına verilmemesinin nedeni hassas zayıf ve kadınların İslami yayilişta başarılı olmayacağı vede kadın mahrem olduğu için fakat çin emre girmesi konusu farklı havas deniliyor fakat Allah in peygamberlik yükünü kadına yüklemesi havasta kadının ilmini icra edemeyeceği anlamına gelmez ve benimde Havaş ilminde el almış hocalık yapan tanıdığım kadınlar var yani kadınlarda bu işi yapabildiği görülüyor benim davet yapıp yapmamam sorun değil Davet yapmaya korkmuyorum fakat bilgi olmayınca çevreme zarar vermememk adına uğraşmıyorum kimbilir belki bana yardım eden vardır çok şükür kendi adıma havas olmasada ugrastigim parapiskoloji konuları var inşallah başarılı olacağım
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
|