Alıntı:
Omt Nickli Üyeden Alıntı
Abla gaflet perdesi aralanırsa insan konuşamaz yiyip içemez haklısın ama kendi için yapamaz nefsi için yapamaz yine konuşur ama sadece Allahı zikreder, yine yer ama o makamına göre hareket eder, insanın gafleti kalkınca kendisi gider o 0 olur hiç olur gücü ve kuvveti olmaz onun, ama 0 ın başı boş kalmaz başına 1 gelir o vakitte kimsenin aklı almaz olanlara... Gaflet perdesi tamamen kalkarmı kalkmazmı Allah bilir ama benim gördüğüm kadarıyla kalkabilir çok zorda olsa
|
Gaflet perdesi olmasa kul yaşayamaz ha bu perde ölüm anında kalkıyor kul herşeyi görüyor fakat tövbe edecek. Tövbesi kabul olmayacak. Ölüm anı dehşeti gaflet perdesinin kalkmasidir yani gerçeklere canın yanmadan ulaşmak için çokça dua et Allah im her konuda bana gerçeği göster aklımla gözümle gördüğüme değil hakikate ulaştır kendi pencemden değil hak penceresinde. Bakmam için bana yardım et şuuru mu bilincimi aç anlarken canım yanmasın insan oğlunun gözünü açmasi acı oluyor o kadar gafilizki canımız yanmadan anlamıyoruz bu yüzden bilmek birseydir anlamak herşey Allah herzaman bizimledir
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
|