Alıntı:
Seher Yıldızı Nickli Üyeden Alıntı
Teşekkürler banada bir cevap oldu bende neden hep aynı şeyleri yaşıyorum hayatım boyunca bir dairenin içinde dönüp en başa geliyorum diye yıllardır düşünüyordum sorumun cevabını buldum emeğinize bilginize sağlık
|
Zaten mümkün oldukça genel ifadeler kullanıyorum ki olayı özelden çıkartarak herkes kendi payına düşeni alsın diye..
İlahi sistemin çalışmasını bilirseniz, önünüze çıkan engelleri kolay bir şekilde aşabilirsiniz.
İlahi sistem hiç bir kimsenin kötülüğünü istemez. Herkese olması gerektiği şekilde sorular hazırlar. Eğer kişi ahireti tercih etmişse onun için ayrı sorular, dünyayı tercih etmişse de ona göre sorular getirir önüne..
Allah c.c herkesin istediğini vermiştir. Verecektir demiyorum dikkat edin vermiştir diyorum..
Mesela Allah'tan cennette yüksek makamlar istediniz ve o günden sonra hiç bir işiniz rast gitmemeye başlar. Çünkü o yüksek makamlar ancak Allah'tan razı olmuş ve Allah'ın da ondan razı olduğu kişilere verilir. Bu yüzden sizi rıza makamına çıkarana kadar belalar sürekli yağar üzerinize.
Kul bu durumda ise rabbine karşı sui zann içerisine girer. Neden dua ediyorum kabul olmuyor, neden bu dertler hep beni buluyor şeklinde. Her şikayet edişinde bu belalar daha da artar.
Siz ilaçların dozunu artırdıkça ağrınız da çoğalır. Bu siz halinize şükreder hale gelinceye kadar devam eder. Çünkü sistem sizi o şey oluncaya kadar elekten geçirir tabiri caizse..