Alıntı:
Intruder Nickli Üyeden Alıntı
Sana Hz. Ali kv gibi katilini affet demiyorum ki. En üst affetmenin derecesini söyledim sen büyü diyorsun hala. Öldürmenin yanında büyünün lafı olur mu..
Merhamet etmeyene merhamet edilmez. Aynı şekilde affetmeyen kimsenin de affa mazhar olması düşünülemez.
Avamın affı, yani affetmenin en düşük derecesi onu Allah'a havale etmektir. Bir üst derecesi onun affedilmesi için dua etmektir. Bir üstü de onun affedilmesi için kendini öne sürmektir.
Avamın affını bile yapamayan kişiler Allah'tan af dilemesinler..
Çünkü Allah, kul dünyada hangi esmasına mazhar olmuşsa ahirette de o esmaya göre tecelli edecektir. Af edenlere affı ile, intikam alanlara müntakim esması ile, merhamet eden merhameti ile, celalli olana celali ile..
|
Ben beni direk oldureni tercih ederim en azindan cesur davramis oldurmus derim hakli bir sebebi varsa af bile ederim ama buyu yapan zaten oldurmemis oldurenin duygusunu tasimis ama gucu yetmemis oda zalimligini aci ceke ceker oldurmekte bulmus ki bu direk oldurmekten kat kat beter neyse dedigim gibi affetmek guzel ama herseyde degil bence ben hidayetleri icinde dua ettim ama artik vazgectim beddua ediyorum
Alıntı:
Intruder Nickli Üyeden Alıntı
Psikologlar bile affetmenin kişiyi rahatlattığını söylüyor. Çünkü kişi birini affetmediğinde bu o kişiyi psikolojik yönden olumsuz bir şekilde etkilediği bilinen bir gerçektir. Onlara inaniyorsun da Allah ve Resulüne mi inanmıyorsun.. Affetmemiz gerektiğini bizzat Allah ve resulü söylüyor.. Ayet bile varken hala yok ben onu yapamam yok affetmek şöyle zor böyle zor.. Cennete girmek kolay zannediyorsun galiba..
|
Sende aciyı cekmek kolay saniyorsun galiba sende bir insan affetmek istemiyorum dediginde israr edersen bu tepkiyi alirsin iste insanlarin acilarinin uzerine gitmeyin ya herkea bir psikolog arkadas
Alıntı:
sancar1979 Nickli Üyeden Alıntı
Affet diyenlerin hepsi bos konusuyor, yasayan onlar degil, affet demesi kolay ,
H.z, Ali affetmemis kelle almis ben niye affedeyim, kendi kul hakkima gireyim,
Hak benim degilmi , sonuna kadar kullanirim,
Insan yerine koymasalar , sefersizim iki dak durmam paramparca ederim , affedersem serefsizim ,
|
Ben sizi anliyorum hocam kendimi artik ne affetmek icin zorluyorum ne intikam almak icin biraktim ikisinide allah yardimcimiz olsun