Alıntı:
Aheste Nickli Üyeden Alıntı
Değerli Hocalarım , Emr-i bi'l ma'rûf ve nehy-i anil münker gereğince etrafımızda ki arkadaş, dost dediğimiz insanlara dilimizin döndüğünce nasihatta bulunmaya çalışıyorum. Ve bir çok hocanın ve dinimizi yaşayan insanın namaz kılmayan kötü alışkanlıkları olan kişilere karşı bir takım nasihatleri oluyor.
Namaz kılıyorsumun diye sorduklarımız var mesela, çok büyük tepki veriyorlar.İnsanların lafzına şöyle bir söz dolanmış durumda "Hocam (kardeşim, dostum) bana, ALLAH'IN soracağı soruları sorma, bana acmısın tokmusun diye sor"
Ben bu sözü duyunca çok sinirleniyorum ve karşımdaki insanın kalbini çok fena kırmaya meyil ediyorum. Çünkü bu sözde şer akıyor, ve insanı dinden çıkaracak nitelikte görüyorum. Bu insanlar demek istiyor ki, bana Allah'ın emrettiği namazı sorma, ama Allah'ın verdiği rızkı sor diyor. Kulun kula rızık verdiği nerde görülmüştür. İnsanlar rızık konusunda sadece vesiledir. Rızkı veren hüda'dır.
Şunu sormak istiyorum bana bu lafı diyen birinin kalbini kırmadan söylediği sözün hatalı olduğunu ona nasıl izah edebilirim.?
|
Gözünde perde kalbinede mühür vurulmuslara birşey anlatamazsın. Melekler iyilik için kalbine dokunurken seytanda kötülük için nefsine dokunuyor onların, onlar şeytanın yolunu tercih etmişse onlara birşey anlatmak duvara anlatmaktan daha zor
2023..(Saff - 8)..2053
Hayat akıp gidiyor. Ertelemek, zaman kaybından başka bir şey değil. Sonrası olur da, sen olur musun acaba...?
|