Alıntı:
mekan58 Nickli Üyeden Alıntı
Hz Hasan ve Hüseyin r.a. kendilerinin küçük olduğu zamanda rivayet edilir bir yaşlı adam abdesti yanlış almış. Bunu görünce ikisi de abdest almışlar sonra aralarında tartışır gibi yapmışlar olur mu abdest böyle alınır diye sonra o adama demişler ki amca bize bakar mısınız abdesti hangimiz doğru alıyor derler. Sonra yaşlı adam bakar ki abdesti kendisinin yanlış aldığını anlayınca der ki ikinizde doğru alıyorsunuz ben yanlış alıyormuşum der.
Bu misal tebliğ çeşidi elbette farklı farklı. Önemli olan karşı tarafın doğruyu gönlünün kabul edecek mi etmeyecek mi öyle ya kör için ışık da birdir karanlıkta. Tebliğ çeşidi, yöntemler çok. Fakat en önemlilerinden biri de hâl ile olan tebliğ dir.
|
Bunu yazınca aklıma bir anım geldi. Camide namaz kılarken ön safta biri secdeye gidince beli açılıyor. Erkeğin mahrem yeri diz kapağı ile beli arası olduğu için kendisini namazdan sonra yakalayıp güzel bir dille ikaz ettim. Allah razı olsun bilmiyordum bundan sonra kesinlikle dikkat edeceğim dedi. Aynı durumda olan yaşlılara bu uyarıyı yapmaya çekiniyorum mesela. Özellikle küçük abdest sonrası istibra olayına hiç dikkat etmeyen yaşlılar var. Adam çıkıyor lavobadan hemen abdeste koşuyor. Bir kaç yaşlı amcayı uyardık ama fırça yedik. Bu amcalara farklı bir uyarı metodu bulmak lazım sanırım.