Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
İstihareyi yatmayı sadece rüyada görmek sanmak sığ bi düşünce olur..
İstihare ; Allaha sormak
İstişare ; Yaratılmışlara sormak
Peki diyelim biz gayret ettik 7 gün üst üste istihareye yattık dualar ettik,ruhsat ortaya çıksın diye sadaka verdik..
Peki merhametlilerin en merhametlisi bize farklı şekilde de cevap verebilir dimi ? 7 gün yattık göremedik ama sonra gönlümüze ilham olabilir,konuştuğumuz bi insan üzerinden cevap gelebilir..
Biraz kafa açıcı bi örnek verelim ; Allahın bi dostu istihare namazı kılar sokağa çıkarmış Gönlünden derdi geçtiği anda köpek mi havlıyor,araba kornaya mı bastı , kırmızı ışık mı gönlüne ilişti yeşilmiydi trafik lambası vs.. ama lambaya bakmıyor tabiki o an gönlündeki meseleyi düşünürken etraftaki tezahür eden olayları okuyor..Siz bu şekilde yapmayın tabiki, işinize geldiği şekilde zan edebilirsiniz..
İstihare ; Allaha sormaktır , rüya görmek değil..
Cevap farklı şekillerde gelebilir,okumasını bilen sokakta da okur..O yüzden biz gayret edicez Allah acıyıp merhamet ederse istediği şekilde cevabı verebilir..
Birde şu düşünce epey komik ; Kainatın sahibi isteyipde bize cevap veremeyeceği fikri.. Adam diyo ki ; ben rüya göremiyorum Allah bana cevap vermedi..Yav kardeşim gayret ettin de mi alamadın cevabı..
Bu yüzden cevapsız kalmak istemeyen kullar niyeti olmasa dahi 4 rekat istihare namazını günde 1 kere eda ederler..Cevapsız kalmazlar,insanlarla oturup çay içerken bile gönüllerindeki meselenin cevabı gelir..
|
Allah razı olsun Ali abi ellerine sağlık çok güzel açıklamışsın her şeyi hiçbir soru işareti kalmadı istihare konusunda. Mağer çok farklı biliyormuşum istihareyi ve farklı anlatılıyormuş