Alıntı:
mekan58 Nickli Üyeden Alıntı
Hadislerde gözün zinası harama bakmak kulağın zinası haram şeyleri dinlemek diye ifade ediliyor. Buradaki zina ile bedenin zinası aynı olabilir mi. Burada belki de bedenin zinasına götürebileceği anlatılmak istenilmiş de olabilir başka şey de. Yani oraya kapı açabilir. İşte ondan dahi sakınılması gerektiği vurgulanıyor.
Çünkü Bizim gözümüz her neyi görür ise gönül e işler ama iyi şey ama kötü şey. Sonrası zihinde hayale. bunun nedeni işte yine bedene giren haram yiyecekler içecekler den olur yoksa beden tamamen helal lokma ile dolsa da hiç haram nevinden zerre bir şey girmese zihin, hayal dâhi kolay kolay kirlenmez.
Kişi kimseyi görmese nasıl bağımlılık olabilir ki
Görmeden, hayaline biri gelmeden sen tutup da bağımlı olabilir misin
|
Bağımlılığa kapı açar abi, yani hayaline biri gelmiyorsa niye yapsın o işi rüyalanacak zaten bir süre sonra. Örneğin ilk defa sigara içen kişi bunun keyif veren bir şey olduğunu düşünürse şeytan daha da bastırır, nefsine yenilip devam ederse bağımlılık olur. Bu da öyle bir şey. Günahın zevkini tadan bir kimsenin o işi bırakması zor ve takdir edilesi bir şey. Çünkü tekrardan o hazzı tatmak için bilinçaltı nefis şeytan zorlayabiliyor. Yani kişi kimseyi görmese bile aklına hayali biri gelir genelde bu işlerde. Yani yapmak için yapan 10da 1'dir. Onlara belki cevaz verilebilir. Bundan kurtulmak için de kişi kendini tartmalıdır ne zaman arzularda artış oluyor diye. Göz zinasından ve sosyal medyadan harama bakmadan kendini uzak tutması gerekiyor. Gerekiyor ki tetiklenmesin ve eski alışkanlıklar hatırlanılmasın.