Alıntı:
Teyrebaz Nickli Üyeden Alıntı
ŞÜPHESİZ TARTIŞMAK
öyle yada böyle insanlar sinirliyken verdikleri
tepkiler ile size duyduğu sevgi ve saygıyı açığa
vuruyorlar. en gözünüzde büyütüp saygı
duyduğunuz, değer verdiğiniz insanlar hakkında dahi yanılabiliyorsunuz. tartışma anında kulaktan dolma, saçma sapan, emin olmaya dahi zahmet etmediği konular ile yargilayıp infaza kalkışıyorsa ve hatta yine bu sebeple sizi bile isteye kırıp kaybetmeyi göze alıyorsa zaten kişide hiç bir zaman yer edememişsinizdir eğer ki dinliyor yapıcı
davranıyor ve emin olduğu mantiklı sebepler
sunup çözüm arıyorsa afiyet olsun olmuş demektir.
|
Güzel bir yazı olmuş bende malesef kendisine çok uzun süre zaman ve değer verdiğim birinin en ufak bir tartışmada ne kadar saçmaladığını ve kötü davrandığını sonra büyük bir tartışmada bana aslında söylediği kadar değer vermediğini orta yolu bulmak iki tarafında mutluluğunu sağlamak yerine kendisini haklı çıkartmak için elinden geleni yaptığını sözlerinin bile birbirini tutmadığı dengesiz olup yazdıklarından yaptığı hareketlerinden malesefki çok kötü bir şekilde öğrendim, karşımdakini Allahın bir kulu onunda duyguları var diyerek hep ben anlayış göstermişim ama kendisinin ufacık bir anlayış göstermesi gerektiği tek bir nokta olduğunda karşı tarafımdan o anlayışı benim verdiğim değer ve davranışların karşılığını alamayınca en güzeli bırakmak oluyor, erkenden tanımak tartışmak gerekiyor karşındakiyle ki boşuna o kişiye zamanını harcama. İşin tek bir iyi yanı bundan ders çıkartabilmek geleceğine daha dikkatli karar vermek kalıyor başka birşey değil.