Melek görünür mü ? Insan bünyesi melek görmeyide şeytan i oldugu gibi görmeyide kaldirmaz buyuzden rahmani ve gayri muslum varliklari oldugu gibi görmez evet melek görulebilir fakat bildiginiz sekillerde misal insan seklinde görulur nitekim peygamberlerde böyle görmüs yani cogu okudugum yerde böyle gördüm cinlerinde şekli nasil dir kimse bilmez yani onlar neşekilde görülür yada Rahmanin insanin zarar görmemesinden dolayi böyle yapmiş olabilir çünkü insan çok hassasstir yaradiliş geregi misal vercek olursam insanlar şok oldugu zaman vudu şoka girebilir hayat fonksyonlari durabilir korku üzuntu heyecan gibi duygularin yogunlugu insan hayatina ciddi anlamda zarar verir buyuzden ben melek veya seytan hatta insan olmayan tüm varliklarin kendi suretinde insana görülebilecegini düşünmüyorum hayali dogrultuda veya daha önce gördugu varliklar seklinde görulur
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
|