Alıntı:
Aynel Yakin Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim birisi çıkıp birşey konuşuyor ve kendi görüşünün en doğru olduğunu savunup herkesinde aynı şekilde düşünüp inanmasını istiyor, yok öyle bir şey bütün kararları kulun adına Allah cc veriyorsa dünya ya neden geldik ? Cennet ve Cehennem neden var ? Günahkar Kul demezmi ahirette : Ya rabbi beni neden Cehenneme atıyorsun ki ? Sen yazdın ben yaşadım benim iradem yoktu her şeyi sen diledin ben mecburen onu yaşadım !
Allah kimseye zulmetmez ve o yüceler yücesi Rabbimiz bütün kullarına irade ve akıl vermiştir isra suresinde ise ; Her insanın kaderi kendi çabasına bağlıdır diye açıkca belirtmiştir. Birilerinin çıkıp saçma sapan görüşleri ile aklınızı karıştırmasına müsade etmeyin Selam ve Dua ile...
|
O surenin mealine tekrar bak yada anlayan birine sorsan iyi edersin.
Çünkü öyle değil kardeş. Hep yanlış yönlendirmelerden dolayı manen bize zararı dokunur belki imanı noktada dâhi dokunur dikkat edelim müslüman uyanık olur feraset sahibidir. Her yazılan ayet için tamam bu ayet varmış demek yerine bakması gerekir ezbere biliyor ise yada daha önce okuyup biliyor ise ayrı.
Kişi öğrendiği ilmî dahilinde konuşur.
Kimi boş kimi dolu.