Alıntı:
twennywann Nickli Üyeden Alıntı
Kendisi çıktı, o noktaya kadar kiminle gitti? Bir adım öteye geçemem dediği yere kadar kiminle beraber yolculuk yaptı? Rastlantı mıydı? Kendisi gidemezmiydi haşa? Bir ibret var.
Ey iman edenler! Allah'tan korkun, O'na yaklaşmaya vesile arayın ve O'nun yolunda çaba harcayın ki kurtuluşa eresiniz.
Vesile aramak onu haşa Allah’tan önceye koymak mı? Alakası yok. Vesile, vesiledir. Oraya gitmeye yardım rehberdir.
Ashabı Kiram dinimizi kimden öğrendi? RasulAllah SAV’den. Kendileri kendilerine yapmadılar dimi? Birine tabii oldular. Ben kendim giderim demediler.
|
Peygamber a.s e eşlik etmesindeki mânâ bence peygamber s.a.v inde bizler gibi bir insan olduğu ve haliyle hiç bilmediği ve görmediği yerlere yanında dostu ile çıkmasının daha iyi ve rahat olacağıdır, zira miraç 1 kez yaşanmadı ve hepsinde Cebrail as peygamber efendimizin yanındamıydı orasınıda bilmiyoruz, mesela beyazıt bestami hazretlerininde miracı vardır, kardeşim bu konular nerden tuttuğuna bağlı olarak değişir ama tehlikelidir Allah muhafaza şirke götürebilir, mihengimiz ihlas olmalı zira insanların halini yanlış anlayabiliriz çünkü kalplerimizde perde üzerine perde vardır o perdelerde aslında bazıları günlük hayatta küçük gördüğümüz şeyler ama Rabbimiz teala bizlerden ne kadarını kaldırırsa o kadarını farkediyoruz,o perdeler olduğu sürece kimseye bağlanmamak lazım...