Allah'a havale etmekle beddua etmeyi karıştıranlar var.
Beddua iyi bişey değil insanın kalbine nefret tohumu eker. Kalbinde müslümana nefret olanın ibadetleri sevaba nail olmaz.
Bazen karşımıza o kadar sinsi, plancı, arkadan iş çeviren insanlar çıkabiliyor. Şuanda benim var bir tane mesela. Sabırlı asla niyetini belli etmeyen bulduğu fırsatları hiç boş geçmeyen. Elinde imkan olsa bir kaşık suda boğacak, namaza ibadet değil namaz işi diyen. Âlimlere , din adamlarına çok öfkeli olan. Ben namaz kılmıyorum ama benim kalbim temiz diyen, aslında şeytanın ta kendisi olmuş .Suratında Allah'ın nurundan eser olmayan biriyle uğraşıyorum. Çalıştığım iş yerinde kendi saltanatını kurmak için herkesi harcayabilecek kapasitede bir mahluk. Ben bugüne kadar hep iyi niyetli olup asla kin duymadım. Onuda yaratan Allah benide yaratan Allah. Herkesin imtihanı farklı bu dünyada. Benimde şuandaki imtihanım bu işte.
"Allah intikam alanların en hayırlısıdır"
Bana o kadar ruhi olarak eza veriyor ki bu hareketleri ibadetlerimi yaparken sorun yaşamama neden oluyor. Namaz kılarken bile aklıma geliyor namazı ihlâsla kılamıyorum mesela. Kin duymuyorum, sadece bana verdiği sıkıntıdan dolayı ALLAH'A havale ediyorum. Allah'u tela oynadığı, planladığı herşeyi kendi başına dolasın.
|