Alıntı:
sancar1979 Nickli Üyeden Alıntı
İfrit cinleri ve ifrit musallatı
İfrit cinleri cinler arasında en güçlü olan varlıklardır şeytanın soyundan gelen onun çocuklarıdır şeytan meleklerin hocasıydı lakin melek değildi şeytan aslında bir cindi onun soyundan gelenlere ifrit denildi onlar babalarından ders alırlar ve onun yolundan giderler bir çok cin soyu ve nesli vardır MARİD SEMUM İFRİT en çok bilinen nesil ve soylardır ifrit cinleri babaları şeytana bağlı olduğu için çok güçlüdür ifrit cinleriyle sadece havasul hüddam hocaları baş edebilir zira bu cinler babalarından yardım aldığı için Havas - havasul Havas - kenzül Havas hocalarının gücü yetmiyor büyü olan kişilerde genellikle görülen cin nesli ifrittir büyü olan kişide illaki musallatta olur zira büyüler ifritlerden yardım alınarak yapılır
Allah cc bizi şerlerinden kurtarsın.
|
sadece ifritler seytan soyundan degildir,cinlerin tamami şeytan soyundandir,ama bir cok müsluman cin kabilesi oldugu gibi,ifritlerdende cok sayida müslumanlar vardir,mesela Celcelutiye kasidesinde yardim istenen Tuheymefyail musluman bir ifrittir... yazinda belirttigin havas makamlarindan havasul havas haric diger makamlarlar yanlistir oyle makamlar yoktur...