Kendine has tecrübeni paylastığın teşekkürler.
Ter kokusu' nün kabızlıkla alakasını ilk defa duydum.
Sebeplerine gelince, en büyük nedeni suyu az içmektir. Vücüt ısısı yükselince bağışıklık sistemi bu ısıyı hafife indirmek için ter salınımı yayarak harareti indirmeye çalışır. Terle birlikte vücuttakı yağlarda ter suyuna karışmaya başlar suyu az içen insanların kaslarındaki yağ erimeye başlayınca koku oluşmaya başlar. Bunu önlemek için kasları yeterli derecede suyla beslemek gerekir. Aksi durumda ne yiyorsanız yediğinizin kokusu tere karışır ve insanları rahatsız edici seviyeye gelir.
Koltuk altı terlemesi için size karbonat öneriyorum. Bir kasenin içine bir çay kaşığı karbonat atıp icinede biraz su ekleyin, ardından bir pamukla koltuk altınıza sürün. Bu yöntem gün boyu koltuk altınızda terlemeyi engeller ve kesinlikle koku oluşmasını engeller. Koltuk altı deodorantların içerisinde gümüş vardır. Bu gümüş gözenekleri tıkayarak terin dışarı akmasını engeller. Bu da son derece zararlı bir durumdur. Ancak karbonat her hangi bir tıkanma oluşturmadan kokuyu engeller.
Ayrıca ayak kokusundan şikayetçi olanlara yine karbonat tavsiye ediyorum. Ayakkabınızın içerisine haftada iki üç kez karbonat serpistirirseniz ayak kokusunun ve ya ayakkabının içerisinde ki kokunun kaybolduğunu göreceksiniz.
|