Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
Ve aleyküm selam,suni ışık altında büyüyen elinden tablet telefon eksik olmayan hertürlü wifi - cep telefonu sinyaline maruz kalan bi çocuğun epifiz bezinin kapanmamasını sağlamak epey zorlu bi süreç olacak gibi gözüküyor..
Muyiddin Arabi Hz'lerinin validesi çocukken üzerlik tohumu içirirmiş sanırım..
Epifiz bezinden çok çocuğun beynini nasıl açabilirim sorusu gibi olmuş bu.. Bundan 5 sene önce hızlı algılama kursuna gitmiştim hanımla birlikte,önümüze tangram koydular ve a4 kağıdına basılmış şekiller verdiler çözümleri olmadan..beyni ne kadar az kullandığımı fark ettim..
Çocuğun önüne çözmesi için problem koyun,ister adına bulmaca diyin ister tangram ister yap-boz..beynini kullanması için fırsat verin..
ve en önemlisi ona hayal kurmasını öğretin..en son içinizde imgeleme yaparak hayal kurabilen kimse var mı ? sanmıyorum..derdiniz var,duanız var..inandığınız peşinden gideceğiniz bi hayaliniz yok..Hayal kurmak - imgelemek epifiz bezini çalıştırır..
Subliminal seti yükliyeyim bi ara konu açayım onlarıda dinletebilirsiniz gece yatarken..
çocuğun bi yöne eğilimi olup olmadığını anlamak için 7-10 yaş arasında denemeler yaparak hangi işi severek yaptığına bakın.. ve çocuğunuzun sizin istediği değil,kendisi olmasına izin verin..
|
Eline koluna saglik abi ben cocuklarimi cocuk gibi buyutuyorum çok şükür oyun oynayim hatta genelde beraber oynuyorum ona degerveriyorum bunu hissettiriyorum tv telefon kullanmiyorum kullandirtmiyorum ve hikaye anlatiyorum dogaçlama ve cok guzel dinliyorlar yani tv tablet izleyen cocuklar gibi hikaye bitene kadar azimin icine bakarlar ve onlarda dogaclama hikaye anlatir Cocuklari tv telefon kölesi yapmak onlara yapilan kotuluktur bekliyorum abi
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
|