Alıntı:
TRcan Nickli Üyeden Alıntı
Hocam engin bilgilerinizi paylaştığınız için Allah cc razı olsun. Şurada söylediğiniz kısım kalbime yatmadı "Tevhid, Salavat, İstiğfar, Lafza i Celal harici çekilenler ne kadar dilde Allah rızası için çekiliyor dense de kalpte niyet farklıdır." Hocam ben misal Allah'ın affetmesi için işlediğim bir günahtan sonra Ya Afüv , Ya Ğaffar Ya Rahman çekiyorsam kalpte niyetim ne kadar farklı olabilir ki tabi ki burada niyet rıza değil de af dilemek ya da Allah'a ve yarattıklarına daha da aşık olmak için Ya Vedud çekiyorsam burada da amacım rıza değil aşk yani bunlarda yanlış ne var ki hocam? Ben mi yanlış düşünüyorum acaba
|
Allah'ın affetmesi için çektiğin zikir zaten istiğfardır. Allah'a ve yarattıklarına aşık olmak için Vedud çekersen olabilir fakat geçicidir yani sende uzun süreli bir hâl oluşturmaz. Bu işin sırrı Resulullah s.a.v sevmektir. Resulullah'ı sevmek sadece suretini ismini sevmek değil kainattaki yaratılanı sevmektir çünkü o alemlere rahmet olarak gönderildi her taşın altında onun nuru yatar her şeyin özünde Nuru Muhammedi vardır. Tüm kapıların anahtarı budur. Gerçek hakikat Muhammedi'dir. Hangi cisme bakarsan bak o mührü görürsün. Hz.Peygamber'e aşk ile çekilen salavat gelen geçen cini musallatı tasallutu dahi yakar geçer.
İnsan kalbi değil kalp insanı kuşatmıştır. Kalbin direği de Hz.Peygamber s.a.v sevgisidir. Resulullah, Allah'ın aynasıdır. Bizlerde Resulullah'ın aynasıyız. Tabi sadece sureten değil sireten de insan olabilirsek...