Alıntı:
twennywann Nickli Üyeden Alıntı
Bu konunun çok daha ileri seviyeleri ve yol aldırıcı olanı Tasavvufta Rabıta-i Şerif deniyor. Eğer meditasyonu öğrenmek isteme sebebin manevi gayelere dayanıyorsa , bir Allah dostuna bağlanıp Rabıta-i Şerif öğrenip ona yoğunlaşman seni Meditasyondan farklı yol alımlarına itekleyebilir inşallah.Hem bu söylediğimin dinen yeri vardır. Hz Ebubekir Efendimize , Peygamber Efendimiz SAV mağarada öğretmişti nasıl yapıldığını, dolayısıyla bu direkt olarak dinde yeri olan birşeydir.
|
Tasavvufta rabıta ,meditasyon ile aynı şeydir.
şimdi burada önemli olan şu.
ayetlerde buyuruyorki Allah 'a rabıta haramdır. allahı rabıta edemessin. bir şeyhe bağlanırsan mürşidine rabıta edilr sadece.
Meditasyon boşluğa rabıtadır. boşluk rabıta etmek çok sakıncalıdır. eden tasavfusta dinimize göre şeytanı rabıta etmiş şeytandan meded ummuş olur. bu sebbele bir kaç yorum yukarıda arkadaşlardan birini yazdığı gibi onların göreceği şekli ile meditasyonu onların istediği şekilde yapıyormuş giib görünerek allahı zikredebilirsin. düşüncen, her hal ve hareketinden allah'a sığınmak olsun yeterki.
Diğer taraftan alıntı yaptığım yorumdaki gibi bir mürşidi kamile sığınıp onu rabıta edebilirsinizde bence.
her koşulda sakın boşluğa yapmayın. amacınız onarın istediği şekilde meditasyon yapmak olmasın.
zira budist rahipler çok ileri aşamalarda meditasyonla uçuyor. Kimse buna allahın helal kıldığı ilim ile yapıyolar diyemez.
Benzer bir örnek nalatacağım açıklamak adına :
seyyid abdulkadir geylani azretleri döneminde bir zat ortaya çıkmı. olmadık zmanlarda olmadık meyveleri çıkarıp getiittimiş sofralara. çevredeki müslümanlar, cahil kesim adama itibar etmeye başlamış ve insanların imanı tehlikeye girmeye başlamış. konudan haber alan geylani hazretleri adamı ziyaret etmiş. nasıl yaptığını sormuş. kısa geçicem adamın verdiği cevap bir zamanlar budist rahiplerden ögrendiği " nefse muhalefet ederek 7 yılda bu aşamaya geldiğini söylemiş." geylani hazretleri adaım islama davet etmiş. adam kısa bir süre zaman istemiş. odaya çekiliş bir kaç dakkaya geliyorum diyip. az sonra gelmiş. kabul ediyorum en yapmalıyım islama geçmek için demiş.müslüman olmuş bir çırpıda. nefsie ağır gelmiş çünkü nefis ver yansın etmiş. " ne gerek var. islamda nerden çıktı. böyle iyi, her istediğimi aypıyorum zaten " demiş nefsi. tasavvufta geçen gerçek bir olaydır. burdada yien aynı şekilde görüyoruz budist rahiplerin meditasyon ile şeytandan direk yardım aldığını. örneği özellikle anlattım ki işaret etmek istediğim sakıncalar net anlaşılsın. inşaallah ayrdımcı olmuşumdur fikir olarak.