05.05.23, 00:10
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
HavasHoca Nickli Üyeden Alıntı
Şevval ayında kılınacak çok mühim bir namaz olan "Âzatlılar Namazı.."
İnşaAllah kılalım ve herkese duyuralım..
Enes bin Malik r.a.dan rivayet olunan hadisi şerifte:
Peygamber sav Efendimiz şöyle buyurdular :
-“Kim Şevval ayında ister gece ister gündüz olsun sekiz rekat namaz kılarsa,
Her rekatta 1 Fatiha 15 İhlası şerif okuyup.
Namazdan sonra
•70 Salevati şerife
•70 Tesbih duasi ( SübhanAllahi velhamdulillahi velaaa ilahe illAllahu vAllahu ekber velaa havle vela kuvvete illa billahilaliyyilaziim ) okursa
Beni hak Peygamber olarak gönderen Hz.Allaha yemin ederimki ;
Herhangi bir kul bu namazı tarif ettiğim gibi kılarsa muhakkak Allahü Teala o kimsenin kalbine ilim ve hikmet pınarları akıtır.O hikmetlerle dilini konuşturur.O kisiye dünyanın derdini gösterdiğinde devasınıda gösterir.
Yine beni hak Peygamber olarak gönderen Allah'a yemin olsunki ;
Kim bu namazi vasf ettiğim gibi kılarsa ,bu kılmış olduğu namazın en son secdesinden başını kaldırmadan mağfiret olur.O kişi , O yıl içerisinde vefat ederse , affa uğramıs ve şehid olarak ölür.Eğer o kişi bu namazi seferde kılarsa varacağı yere kolaylıkla varır. Oradaki maksadina erer.Eğer o kişi borçlu ise , Allahu Teala onun borcunu eda ettirir.Eğer o kisi ihtiyaç sahibi ise Allahu Teala onun ihtiyacını giderir.
Yine beni hak Peygamber olarak gönderen Allaha yemin olsunki ;
Herhangi bir kimse bu namazı kilarsa, Allahu Teala bu namaz içinde okuduğu ayetteki her bir harf karşılığında ona Cennette mahrefe verir.”
Ashab sorar ; “Mahrefe nedir ? Ya RasulAllah!”
Peygamber SAV Efendimiz buyurdular ;
“Mahrefe Cennette ,Bağlık ,bahçelık ,bostanlık hurmalıktır ki ; Bir atlı her bir ağacın gölgesinde 100 sene at koştursa yinede nihayete ulaşamaz. ( Basladığı noktaya varamaz )
” Gunyetuttalibin Arabca aslı, cilt 2 , sayfa 249
|
Bu namazı kilacagimiz da namaza nasıl niyet edilir.
|