Alıntı:
Teyrebaz Nickli Üyeden Alıntı
Kuranı kendi çağına adabte etmekle kendi menfatine göre uygulamanın arasında pek bir fark göremiyorum kuranı bu çağa göre Allah'ın kanunlarında görmezden gelip kendi kanunlarını onun kanunuymus gibi hayatını sürdürmek kadar aptalca bir görüş yoktur sende bazıları gibi kuran guncelensin cagimiza uygun olsun diyecek kadar düşüncelerle dolusun
Bu gün koskoca diyanet devlet bankalarından faizli oara almak helaldir diyor bu diyanet bizim ülkenin diyaneti diyanet neden bu açıklamayı yapıyor ? Allah'ın kanunları olsaydı bunlarin hiçbiri nefes almazdı sende bende biliyoruz
Ben sizin gibi herşeyi begenmiyorum malesef Allah benim için öncelik kanunları benim için öncelik ben beğenmiyorum
Allah-u zülcelalin bu dünyada verdiği rahat öbür dünyada ateşiniz olur başınıza yağar bu dünyanın cenneti ahiretin cehhenemidir anlamıyormusun İsveç Almanya fakir gavur ülkesi neredeyse yok denilecek sayıda biz bilmiyormuyiz sanki ? Kim kime ozenirse onlarla haşr olur hayırlı olsun 👍
|
Öncelikle beni etiketlemekten vazgeçer misin? Ben o cu, veya bu cu değilim. Kafandaki bir şablona göre beni bir yere konumlandırma/ etiketlemeye çalışma, ben onlardan değilim.
Ben düşündüklerimi aktaramıyorum sanırım. Çağa uydurmak deyince diyanetin faizi caiz yapması niye aklına geliyor canım. İmkanım olsa cuma günleri diyanet imamının değil başkasının arkasında saf tutarım. O derece sevmem kendilerini.
Benim kastım, peygamber efendimiz bugün gelse misvak yerine belki oral-b kullanacak. Burada temel olan şey dişlerin/ağzın temiz tutulması. Ama ne yapıyorlar misvaka bir kutsaliyet atfediyorlar. Temiz olmayı göz ardı ediyorlar gibi.
Şekle takılıp aslı unutmaktan bahsediyorum. Kabı görüp içini görmemekten hatta içini boşaltmaktan bahsediyorum. Bunda da anlaşamadıysak sohbetin devamının bir anlamı kalmıyor benim adıma.