Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
illa her sey, her ettigimiz dua yakin veya uzak zamanda kabul olacak yada olur diye beklemek cok büyük saflik olur,bir talep olur birisi 1 sefer dua eder kabul olur,bir digeri bir ömür boyu dua eder kabul olmaz, niye kabul olmadi diye sorgulamak yerine,cok fazla detayini arastistirmadan, detaylarini fazla bilmedigimiz ve bilmek icin insan aklinin yetmedigi, cogu tarafi sır olan ve sır kalacak olan Kader bilinmezine birakmak müminin vazifesidir,şunuda unutmamak gerekir edilen dua icin uğraş gerekir, Hz . Ömer buyuruyor ki çalismadan dua eden silahsiz savaşa giden gibidir...
|
Nasıl bir uğraş olabilir o kısmı anlayamadım. Erkekler için evet belki birilerine talip olabilirler ama kadınlar için dediğiniz durum imkansız. Sırf evlenmek için dinimizin uygun görmediği hallere mi girelim, kendimizi göstermek için. Bizi kimseyle tanistiracak çevremiz yoksa çevremizdeki kimse de bizimle tanışmak istemiyorsa dediğiniz durum maalesef olmuyor.ilk yazdığım yorumu yazarken de böyle cevap verileceigini biliyordum zaten. Ki aslinda eksik ifade ettim. Benim beklentim super birini bulmak da degil hic talibim yok mesela.Hep aynı konulara benzer cevaplar veriliyor burada. Simdi baska elestiriler de gelir. Bos gezenin bos kalfasi da degilim 6 yildir calisiyorum. Batida yasamama ragmen ibadetlerimi de yapiyorum bu Allah ile benim aramda tabi ama aciklama geregi duydum.neyse Dindar çevrede yaşayan insanlar için sorun yok tabi kendi kafa yapinızdaki kişilerle tanışırsınız. Bizim gibi görece batıda yaşayan insanlar ise evlenmeden sevgilisiyle birlikte yaşamakta sakınca görmeyen alkol kullanan ahlak yoksunu insanlara talim etmek zorundadır yoksa yalnız kalır. Tabi hayattaki tek dert bu değil. 3 yıldır fark ettiğim büyü musallat vb konuları ancak cozebildim ancak iyiyim ancak yaş ta geçti tabi. Geçmiş olsun