Alıntı:
3503kwjs Nickli Üyeden Alıntı
Duygusuz olmak için bildiğiniz bir şey var mı ? İlaç ya da başka bişey ilaç ya da bitkisel vs
|
Duygular mühimdir. Allah’ın lütfudur. Üzülürsün, sevinirsin, ağlarsın, kızarsın, merhamet duygusuyla merhamet edersin, yanlış bişey yapınca vicdan sızlar. Vesaire, bunlar güzel şeylerdir. Bizler robot değiliz, hayatta bazı tecrübeler bu senin istedigin şeyi bize belki çok acı çektirdiği için istetebilir fakat iyi birşey değil duygusuz olmak. Bugünlerde görebileceğin %50’den fazla Antidepresanların hiçbiri tedavi etmez, iyileştirmez , çözmez. Üstüne perdeyi çeker, hayal dünyasında gibi duyguları köreltir. Yoksa bıraktıgında aynen devam eder. Tamamen çözmez.
Lakin, bu isteğinin yerine 40 gece teheccüd namazı kılıp, her gece aynı şeyi istersen; mesela örnek vermek gerekirse “ya Rabbi yaratılan ve beşer olan benim esas odak noktam olmasın, ve beni bu kadar fazla etkilemesin; derdimi isteğimi Sen eyle, seni seveyim seni istiyeyim seninle olayım.”
Gibi…
Bu inanki alabileceğin her ilaçtan daha güzel olacaktır. Birincisi Rabbine derdini anlatıyorsun, ki inan bana sana O’ndan başka hiçbir kimse yardım edemez, sorununu çözemez. İkincisi bir adım atıyorsun , en az 10 adım yaklaşırım diyor Allah. Üçüncüsü dua müminin silahıdır; acizliğini kabul edip yenilgiyi kabul edip yardım istiyorsun; bu da kul olmayı idrak etmekle alakalı bir idraktir çok güzeldir.
Allah yardımcın olsun, bu istekte olmandan anlaşılacağı üzere durumlar sıkıntılı, inşallah kurtulursun dertlerinden.