Alıntı:
Lyqus Nickli Üyeden Alıntı
katılmıyorum defalarca tartışıldı
arkadaşımın dedesi sabah akşam kuran okuyordu cinlendi eee bu nasıl olacak adam kafayı yitirdi
ayetel kürsi okurken fısıltılar geldi bu nasıl olucak ayetel kürsi okuduğumdan yaklaşamadılar ama yaklaşmaya çalıştılar korkutmayı denediler
daha çok örnekler mevcut mesela sitede sevdiğine kavuşmak niyetiyle ya vedud çekip musallat aldı birisi bu nasıl olucak sonuçta allahı zikretti ?
mürşit ben demeden allahı zikredemezsin diyemez onun ne haddine öyle diyen biri mürşit değildir kafir olur ama belli ölçüler var kuranda ne diyor ölçüyü aşmayın ee biz ölçüyü bilmiyoruz ölçüyü bilen birine danışmak gerek
|
havas alimi
tasaffuv alimi
evliya
allah dostu
mürşid
bu alimler 1 kesim bunların ismine sığığ nefsi arzualrla insanları kandırır bir kısmıda hak yol ola nallaha ulaşamlarını kolaylaştırmaya çalışır hakın rızasını kazanmak için
sitede zikir çekip musallat kapan onca kişi var çevremizde sure okduğu için bir çok musallat kapan lar var bir ço km usallatlı kişi imam hafızlara dahi musallat bulaşıyor vs vs yani içeride dğeerli şeyler olunca şeytanı hırsızı celp ediyor insan ister isteemez
ve 2nci kesim olan hakiki alimlerde bu zahiri batini ilimlerde derinlere inip allahın lutf etmesiyle sırları açığa çıkarıp insanlara yardım ediyor dertlerine hadisde ayetelerde geçtiği üzere huddamcı olmak şirk yda yanlış değil benim anlatıklarımdan ötesine gitmiyorsa gidiyorsa şaşmış olabilir
derlerl çiviyi çivi söker bazen derlerl köpek kendi sürüsüne saldırmaz cin alemi de insanlar gibi derin karmaşık lakin bir düzeni var düzeni keşf edip kullananlara kötü şeyler soylenmesi hoş değil...